Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
října

Prague Coffee Festival

Holešovická tržnice

zpět na výpis akcí
 

Prague Coffee Festival se svým programem snaží uchopit téma kávy v širším kontextu, tak aby si každý přišel na své.

Začátek:18. 10. 21
Konec:23. 10. 21
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: gastro|kavárny, festivaly

Prague Coffee Festival poprvé proběhl v roce 2012. Letos na podzim se tak bude konat již osmý ročník oslavy kávy a všeho co s ní souvisí.

Prague Coffee Festival vznikl s myšlenkou podpořit českou kávovou kulturu a umožnit setkání těch, které káva zajímá. Ať již jde o profesionální baristy, kavárníky, ty kteří s kávou teprve začínají i ty kteří se s kávou již seznámili, ale chtějí se o ní dozvídat čím dál tím víc a poznat ji ve všech jejích chutích, vůních a podobách.

Návštěvníci se tak mohou těšit na přednášky, degustace vzorků kávy z lokálních i zahraničních pražíren, ukázky pražení, prezentaci kaváren i jednotlivých baristů, workshopy alternativních kávových metod, ale i bohatý kulturní program pro dospělé i pro děti.

Letošní festival má zásadní změnu v tom, že bude nejprve probíhat týden v jednotlivých podnicích (kavárnách, pražírnách a technologických firmách) po celé Praze. Více o tomto doprovodném programu najdete zde.

Hlavní program festivalu proběhne v sobotu 23.10. 2021 od 9 do 18 hod v Pražské tržnici / hala 13 a hala 40/.
Halu 13 zaplní brew bary, espresso bary na který se budou střídat jednotlivé pražírny.
Vzhledem ke covidovým opatřením oblíbený cupping nahradí degustační bary, kde se představí řada káv jednotlivých pražíren. V rámci festivalové soboty proběhne i otevřený workshop latte artu, budou probíhat workshopy domácích příprav kávy a v neposlední řadě se představí řada technologických i produktových partnerů festivalu.
V hale 40 v přízemí kreativního prostoru H40 pak budou probíhat přednášky, diskuse a debaty. Část z nich se pokusíme streamovat a nabídnout i online.

Od 17 hod pak začne Oatly latte art jam v ACID coffee na který Vás zve Oatly . Prezentovaná cappuccina půjdou do mixéru s rumem, a následně budou vypita ve formě koktejlů. Zero Waste – vegan pizza a skvělá cena pro vítěze <3

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: