Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
října

Mezinárodní den archeologie

Muzeum hlavního města Prahy

zpět na výpis akcí
 

K Mezinárodnímu dni archeologie nabídne Muzeum hlavního města Prahy archeologické vycházky, komentované prohlídky expozic a workshopy.

Datum:16. 10. 21
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 16:00
Kategorie: poznání|muzea, po praze, ostatní

Muzeum města Prahy se v letošním roce opět připojuje k oslavám Mezinárodního dne archeologie (MDA). V sobotu 16. 10. 2021 muzeum nabídne návštěvníkům všech věkových kategorií pestrý program S archeologií do středověku v Zámeckém areálu Ctěnice a komentované prohlídky expozice v Domě U Zlatého prstenu. Vstup na všechny akce bude zdarma.

V sobotu 16. října se v pestré nabídce workshopů v Zámeckém areálu Ctěnice návštěvníci podívají s archeologií do středověku, budou moci nahlédnout do života našich předků a sami si vyzkoušet různé středověké výrobní techniky. Malí i velcí milovníci archeologie budou mít např. možnost stát se na chvíli středověkým písařem, seznámit se s replikami nádob, ozdob, nástrojů a zbraní, zahrát si hry známé již ve středověku nebo se zúčastnit některé z komentovaných prohlídek expozice o nejstarší historii Vinoře. Bohatství archeologických nálezů a zajímavosti z dějin Prahy ve 14. století přiblíží návštěvníkům 16. října také komentované prohlídky stálé expozice Praha Karla IV. – středověké město v Domě U Zlatého prstenu na Starém Městě. Program muzea k letošnímu Mezinárodnímu dni archeologie zakončí v sobotu 23. října 2021 archeologická vycházka Ze starých Bohnic na hradiště Na Farkách.

Mezinárodní den archeologie se slaví již od roku 2004 po celém světě, vždy třetí sobotu v říjnu. Archeologové v rámci svátku nabízejí prostřednictvím nejrůznějších akcí všem zájemcům o naši dávnou historii možnost seznámit se s jednou z nejdobrodružnějších věd – archeologií, stát se na chvíli objevitelem a proniknout do tajů života lidí v dávné minulosti.

Program:

sobota 16. 10.

Zámecký areál Ctěnice

Bohdanečská 259/1, Praha 9 – Vinoř

10.00–16.00 hod. – S archeologií do středověku – workshopy pro malé i velké

komentované prohlídky expozice o pravěku Vinoře – začátky v 10.00, 11.00, 13.00, 14.00 a 15.00 hod.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: