Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
září

Veronika Šrek Bromová a Miloš Šejn / Spolu-práce

SmetanaQ Gallery

zpět na výpis akcí
 

Společná výstava Veroniky Šrek Bromové a Miloše Šejna nazvaná SPOLU—PRÁCE.

Začátek:30. 09. 21
Konec:31. 03. 22
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 23:59
Kategorie: kultura|galerie

Výstava se zabývá úvahou nad výhledem naší společnosti do blízké i vzdálené budoucnosti. Zdůrazňuje, jak důležité je rozhlížet se kolem sebe, vyhlédnout ven z oken svého soukromí a následně se dokázat vcítit, porozumět a nesoudit.

Vernisáž se uskuteční 30.9. v galerii Fasáda, jejíž okna směřují do Divadelní ulice.

Veronika Šrek Bromová (*1966)
Absolvovala Magister Artis na VŠUP v Praze v roce 1993, obor Ilustrace a grafika. Patří ke generaci 90. let. Jako jedna z prvních experimentovala s digitálně modifikovanou fotografií. Zaznamenávala „self-performances“, provokativní autoportréty na pomezí teatrální hravosti a pokusu o vyjádření existenciálního prožívání tělesnosti. V roce 1998 reprezentovala ČR na Bienále v Benátkách. Během dekády 2001–2011 vedla Ateliér nových medií a fotografie na AVU v Praze.
V letech 2012 a 2013 absolvovala kurz arteterapie při ČAA, nyní je čtvrtým rokem v psychoterapeutickém výcviku SUR se zaměřením na ARTE. V současnosti spolupracuje s několika vysokými školami a vzdělávacími institucemi jako např. CIEE Prague, Artedu.cz a další. Pátým rokem vede Cross media Art studio na Anglo American University v Praze.
Její práce posledních deseti let vykazují empatii pro mimoevropské umění a koncepty směřující k univerzálnějšímu chápání světa. Výrazně reflektovala taoismus – například v její ilustracích k překladu Tao Václava Cílka, které její práci ovlivňují nejen v performance, ale i v kresbě a malbě. Do jejího hybridního univerza, které vstřebává stále nové a nové vlivy, se dostávají nové archetypální postavy, které sjednocují principy přírody. Žije ve východních Čechách na usedlosti Chaos nedaleko Poličky, kde vychovává s manželem Ivanem Šrekem dvě děti v náhradní rodinné péči. Provozuje Galerii Kabinet Chaos, pořádá letní symposia a vede autorské umělecké workshopy s prvky arteterapie a artefiletiky.

SmetanaQ Gallery
Tel: 774 414 338
Smetanovo nábřeží 4
Praha, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: