Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
března

Festival neviditelného filmu: Pásmo filmů Pohyby vid...

Pragovka Gallery

zpět na výpis akcí
 

Doprovodný program výstavy Festival neviditelného filmu. Tentokrát se můžete těšit 13. 3. v 18:00 na pásmo filmů Pohyby vidění.

Datum:13. 03. 21
Čas:18:00 - 22:00
Kategorie: kultura|galerie, kina

Pragovka Gallery srdečně zve na další doprovodný program výstavy Festival neviditelného filmu kurátorek Ley Petříkové a Maro Hajrapetjan v prostorách Pragovka Gallery Foyer a on-line. Tentokrát se můžete těšit 13. 3. v 18:00 na pásmo filmů: Pohyby vidění. Sledujte nás na facebooku Pragovka Gallery.

Projekce pásma filmů Pohyby vidění představí výběr prací u nás méně známých zahraničních umělkyň mladší generace, které se ve své tvorbě intenzivně věnují pohyblivému obrazu na hranici mezi filmem v tradičním slova smyslu a galerijním prostorem. Pásmo reflektuje téma neviditelnosti na několika úrovních: autorkami prací jsou ženské umělkyně, jež v našem prostředí dosud nebyly výrazně exponovány. Zároveň je hlavním médiem pásma pohyblivý obraz, který se svou podstatou obrací k meznímu prostoru mezi tradičním filmovovým médiem a galerijním konceptem, a ač je stále vyhledávanějším prostředkem uměleckého vyjádření, zůstává jakousi “neviditelnou” kapitolou umělecké praxe a reflexe. Všechna promítaná díla se také různými metodami a přístupy vztahují k tématu (ne)viditelnosti, ať už z hlediska možností observace a jejího teoretické uchopení, terénního výzkumu podivuhodného fenoménu yucatánských “cenotes”, které figurují jako metafora viditelného důkazu události širšího rozměru, nebo skrze vizuální dekonstrukci viděného. Vidění je v prezentovaných dílech chápáno jako pohyblivý fenomén, k jehož studiu využívají umělkyně cíleně médium pohyblivého obrazu. Pásmo uvede Lea Petříková.

Pásmo bude ke zhlédnutí k dispozici jen do 22:00 hod a bude v anglickém jazyce.

Program:
Helene Garberg: Interim (12 min)
Souad Mani: Souvenirs du présent (5 min)
Þorgerður Þórhallsdóttir: Liebestraum (38 min)

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: