Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
února

ONLINE Žárovky XI

Opero s.r.o.

zpět na výpis akcí
 

Tři skvělí hosté a tři témata, která ovlivní naši budoucnost. Připojte se na unikátní diskuzní talk show Opera a Letní akademie Discover!

Datum:23. 02. 21
Cena:od Zdarma
Čas:19:00 - 20:30
Kategorie: zábava|zábava - ostatní, poznání| ostatní

Svět se někam žene. Můžeme jenom hádat, jak budou za padesát let vypadat práce, škola, vztahy, města nebo příroda. Ale mladší generace má možná, díky přístupu ke globálním sítím a zkušenostem ze zahraničí, prst k pulsu změn blíž, než by se dalo očekávat. Přednáška většinou funguje tak, že starší a zkušený sděluje poznatky mladým. Žárovky to chtějí otočit. Tři mladí lidé vám přijdou povědět o tom, kam směřuje jejich obor a co to může znamenat pro společnost a svět. O věcech, které jste třeba nikdy neslyšeli, ale které mohou zásadně proměnit životy naše i životy našich dětí. Přijďte si rozsvítit žárovky a zeptat se na cokoli, co vás zaujme!

Hosty únorových Žárovek budou:

Karin Fuentesová 

Věděli jste, že účetní věnují dvě třetiny své pracovní doby ručnímu zadávání dat a rutinním procesům? Karin pracovala v oblasti účetnictví 13 let, z toho 7 let jako vedoucí týmu pro mezinárodní společnosti, kde vedla několikačlenný tým. Poslední roky se začala zajímat o digitalizaci, automatizaci a robotizaci účetních procesů, aby ulevila svému týmu od rutinních záležitostí. To ji dovedlo až na pozici Chief of AI Dataset ve společnosti Rossum, kde pomáhala nastavit metodiku učení neuronové sítě. V roce 2019 založila Karin svůj vlastní startup Digitoo, kde její tým digitalizuje celý účetní proces pomocí vlastních nástrojů. Procesy, které dříve trvaly rok, zaberou nyní firmám 15 minut. Je ale umělá inteligence skutečnou hrozbou pro tradiční obory ve financích a účetnictví?

Lenka Hronová

Lenka je zdárným příkladem toho, že člověk může naplno ovládat analytické myšlení a zároveň sršit představivostí a tvořit umění. Studentka oboru Experimentální jaderné a částicové fyziky na ČVUT působí jako vědecká pracovnice v Ústavu fyziky plazmatu na Akademii věd, kde v oboru laboratorní astrofyziky pracuje s výkonnými lasery a zkoumá tak dynamické procesy ve vesmíru. Kromě toho hraje Lenka už 10 let curling na vrcholové úrovni a také trénuje juniory, dělá rozhodčí a občasně komentuje zápasy. Kromě čísel a sportu ji navíc baví i písmena. Už třetím rokem se věnuje slam poetry, vydala sbírku kaligramů Nemluvím a také navštěvuje Školu improvizace. V Žárovkách nám přiblíží svět laserů a to, jakým směrem se tato technologie vyvíjí a co nám do budoucna přinese. Zamysleli jste se někdy nad tím, kolikrát během dne se s laserem setkáte?

Adam Lalák

Adam se zabývá otázkou, jak by mělo vypadat vzdělávání pro budoucnost. Vystudoval kognitivní vědu a analytickou filozofii na univerzitě v Cambridge. Několik let žil v Londýně, kde se zabýval mapováním současných společenských trendů v komerčním a neziskovém sektoru. V současnosti má na starosti výzkum ve ScioŠkolách, síti inovativních základních a středních škol provozovaných společností Scio. Podílí se také na organizaci Letní akademie Discover. Zajímá se o alternativní přístupy ke vzdělávání, ekologii a terapeutický potenciál filozofie. Jaké dovednosti budou zásadní pro děti v turbulentním světě plném inovací a změn? Jak nám v tomto ohledu může pomoci učební autonomie?

 

Výtěžek z akce poputuje na stipendium na sociálně znevýhodněného studenta Discover academie.

Discover je nezisková letní akademie, která přes deset let rozvíjí lásku k poznání a společenskou angažovanost u českých, slovenských i mezinárodních středoškolaček a středoškoláků. Dary Discover používá na studentská stipendia, díky kterým se akademie můžou zúčastnit i studenti a studentky ze znevýhodněných poměrů. Náklady na účast jedné studentky nebo studenta na Discoveru jsou 270 eur. Sebemenší částka pomáhá učinit Discover a vzdělávání dostupnější pro všechny. 

Přispějte na činnost Discover libovolnou částkou!

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: