Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
února

Helpful Art in Covid - putovní výstava

Fakultní nemocnice v Motole

zpět na výpis akcí
 

Ve FN Motole je přístupná mezinárodní putovní výstava Helpful Art in Covid, která mapuje umění z období pandemie covidu-19 v 90 zemích světa.

Začátek:01. 02. 21
Konec:28. 02. 21
Čas:08:00 - 17:00
Kategorie: kultura|galerie, ostatní

Unikátní výstava je poděkováním zdravotníkům od 500 umělců z 90 zemí, z pěti světadílů a obsahuje přes 2.000 sesbíraných uměleckých děl.

Kulturní projekt mezinárodní putovní výstavy HELPFUL ART IN COVID mapuje nový druh umění, které spontánně vzniklo v období pandemie covid-19 po celém světě. Autorem a kurátorem výstavy je výtvarník Pavel Šťastný, který začal vyhledávat díla autorů z celého světa. Výstava je realizována ve spolupráci s Fakultní nemocnicí v Motole.

Výstava poprvé představila “umění, které pomáhá” na multikulturním festivalu Praha Září v září 2020. Má za cíl putovat do dalších měst a zemí, propojovat se s místními tvůrci, a nadále mapovat další umělecká díla, která stále vznikají.

Druhá vlna covid-19 putování výstavy na čas zastavila. Jakmile to situace umožní, sbírka se představí v OD Kotva v Praze, následně v Ostravici v Ostravě a v dalších městech a zemích. Nyní se na výstavu umění z 90 zemí můžete podívat naživo ve Fakultní nemocnici v Motole, v budově ředitelství přímo proti východu z Metra A Motol.

Součástí výstavy je také expozice nových prací studentů na téma covid-19 z umělecké Školy Michael a Akademie Michael.

Fakultní nemocnice v...
Tel: 224431111
V Úvalu 84
Praha 5, 150 06
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: