Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
ledna

Online projekce dokumentů: Pasy pro život

Polský institut v Praze

zpět na výpis akcí
 

Dovolujeme si Vás pozvat na další online projekci - tentokrát u příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu.

Začátek:26. 01. 21
Konec:27. 01. 21
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina zábava|

Polský institut v Praze ve spolupráci s Židovským muzeem v Praze připravil online přehlídku dokumentárních filmů, které se věnují lidem pomáhajícím Židům, ale také osudu válečné Varšavy a ghetta, které v něm nacisté vybudovali.

Filmy s českými titulky bude možné sledovat zdarma, je nutné pouze potvrdit zájem e-mailu program.praga@instytutpolski.pl. 26.1. v 9:00 Vám zašleme aktivní linky se 3 dokumenty, které můžete zhlédnout do půlnoci 27.1. 2021.


Pasy pro život (Robert Kaczmarek, 2019, 51 min.)
Skupina polských diplomatů vedená Aleksandrem Ładośem vystavovala s pomocí zástupců židovských organizací ve Švýcarsku pasy latinskoamerických států pro židovské obyvatele Polska, Československa, Německa nebo Nizozemska. Díky falešným dokumentům jich téměř tisíc přežilo druhou světovou válku. Historici odhadují, že „pasů pro život“ vzniklo v letech 1942–1943 přibližně deset tisíc.

Producentem filmu je IPN – Instytut Pamięci Narodowej, partner projekce.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: