Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
září

Projekt Praha – město pro lidi

SmetanaQ

zpět na výpis akcí
 

Nový projekt Praha – město pro lidi mapuje aktuální palčivá témata hlavního města.

Začátek:19. 09. 20
Konec:30. 06. 21
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 00:00
Kategorie: kultura|galerie, ostatní

Praha je město s neopakovatelným geniem loci a nepřeberným množstvím nádherných památek, město s bohatým kulturním a společenským životem, se skvěle fungující městskou hromadnou dopravou, město ve kterém za posledních pár let začínají ožívat i zapomenutá a zanedbaná zákoutí. Hon za pouhým ekonomickým růstem v průběhu posledních třiceti let však poznamenal v některých aspektech velmi negativně naše hlavní město.

 

 

V květnu tohoto roku čtyřicet spolků podepsalo otevřenou výzvu Za Prahu udržitelnou a sousedskou s návrhy na zlepšení kvality života ve městě. Nyní se konají na toto téma setkání a kulaté stoly. SmetanaQ společně s Galerií Jaroslava Fragnera se rozhodli přispět k této veřejné diskusi výstavou Praha – město pro lidi, kde se blíže nahlíží na jednotlivá témata jako je doprava, bydlení, klima ve městě či udržitelnost. Kromě venkovní expozice v prostorách předzahrádek na Smetanově nábřeží je výstava přístupná online na webu » www.praha-mestoprolidi.cz



„CO CHYBÍ PRAZE, ABY SE STALA MĚSTEM S NEJLEPŠÍ KVALITOU ŽIVOTA?”.

Součástí výstavy je plánován i kulatý stůl za účasti vedení našeho města, který by měl proběhnout v na začátku roku 2021. Jako inspiraci pro nadcházející diskuzi jsme oslovili osobnosti našeho hlavního města z řad architektů, sociologů, ekologů a podnikatelů, aby natočili dvouminutové medailonky (www.praha-mestoprolidi.cz) na jedno společné téma: „Co chybí Praze, aby se stala městem s nejlepší kvalitou života?”. 



VÝZVA OBYVATELŮM

Praha je i Vaše město. Víte, jak odpovědět na otázku? Napište nám krátkou esej (max. 200 slov) na toto téma a pošlete na info@smetanaq.cz. Nejrelevantnějších 10 příspěvků společně natočíme a přidáme mezi ostatní.

SmetanaQ
Tel: 724 575 485
Smetanovo nábřeží 4
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: