Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
listopadu

Ústředna89 s osobnostmi sametové revoluce

Cirk La Putyka

zpět na výpis akcí
 

Ústředna89 je speciální díl telefonického happeningu Cirku La Putyka a divadla Jatka78 věnovaný oslavám a připomínce 17. listopadu.

Datum:17. 11. 20
Čas:16:00 - 21:30
Kategorie: kultura| zábava| poznání|

Program večera bude rozdělen do tří částí.
Zajímá Vás, co se děje v zákulisí cirkusu? Od 16.00 do 17.30 usednou k telefonům postavy z našich představení, připravené odpovědět na jakékoli otázky.

Potřebují si Vaše děti doplnit znalosti ohledně událostí 17. listopadu a v týdnech po něm? Nebo možná Vy? Od 17.45 do 19.45 oslavíme výročí s osobnostmi, které se v roce 1989 na revoluci buď přímo podílely, nebo o ní vědí tolik, že budou moct zodpovědět veškeré Vaše dotazy!

Tím ale večer nekončí. Od 20.00 do 21.30 budou za sluchátky čekat exkluzivní hosté, se kterými budete moct probrat úplně cokoli.
Atmosféru večera dokreslí živě několik písní Plastic People of the Universe, za kterými vyrazíme na návštěvu.

Buďme spolu v kontaktu a oslavme 17. listopad společně! Alespoň po telefonu.
Kteří mimořádní hosté se těší na povídání s Vámi? Martin Mejstřík, Čeněk Pýcha (Univerzita Karlova), Jaroslava Šiktancová (Paměť národa), Michal Šmíd (Post Bellum), Břetislav Rychlík (JAMU), Monika Pajerová, Petr Šimůnek (Forbes), Jan Potměšil, Saša Rašilov (činohra ND), Eva Samková (Bez Frází), Anna Linhartová Kameníková a další!

Speciální díl vzniká ve spolupráci s @Festivalsvobody a @O2_CZ projektem #SvobodaNeniSamozrejmost.

Svoboda není samozřejmost je dlouhodobým projektem @O2_CZ, v rámci kterého operátor pravidelně připomíná důležitost boje za svobodu a demokracii. Loni O2 připomněla 17. listopad symbolickým "posledním zvoněním" telefonních budek po celé ČR.

Letos se projekt zaměřil na to, jaké má mladá generace povědomí o novodobé historii naší země. Proč se sametové revoluci říká sametová, co znamenaly zkratky OF a StB a kdo podepsal Chartu 77? Pro někoho jsou to otázky jednouché, pro někoho ne.

Pro generaci Z a mileniály jsou události roku 1989 něco jako pro jejich rodiče národní obrození. Nezažili je a není nic špatného na tom, že v nich tápou. Cílem celé aktivity je mladé generaci hravou formou pomoci doplnit chybějící znalosti moderních dějin, na které při běžné výuce mnohdy nezbývá čas.

Otestujte vědomosti svých dětí, ale i svoje, a porovnejte výsledek s ostatními:  www.otazkasvobody.cz

Pokud byste si nebyli jistí odpovědí nebo jste odpověděli špatně, můžete 17. listopadu zavolat do Ústředny89 a zeptat se.
@festival_svobody je otevřené uskupení nezávislých občanských iniciativ a organizací pořádající akce k výročí 17. listopadu. Spojují je hodnoty vázané k tomuto výročí a potřeba jejich přítomnosti v dnešní době. V rámci festivalu jsou každoročně pořádány koncerty, průvody, besedy, happeningy a mnoho dalších akcí.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: