Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
května

Výstava: Krajinou přílivu, Rohanský ostrov

Plechárna

zpět na výpis akcí
 

Prozkoumejte divočinu uprostřed Prahy. Výstava překvapivých fotografií vás čeká na plotě Plechárny. Prozkoumejte divočinu uprostřed Prahy.

Začátek:07. 05. 20
Konec:07. 06. 20
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 18:00
Kategorie: kultura|ostatní

Co je to nová divočina? Příroda, která vypučela na místech, kde byste to nečekali. Stavte se na Plechárně a obejděte si náš plot. Budeme na něm vystavovat fotografie, které zachycují jednu zajímavou ukázku nové divočiny přímo v Praze. Fotografové Richard Hodonický a Zdeněk Helfert zaznamenali pro spolek Krajinou přílivu divoký život na Rohanském ostrově. Dnes je zde savana uprostřed metropole, kde mezi rozpadlými továrnami, vysokými topoly a třtinou žijí zajíci i koroptve. Brzy tahle nová ale divočina zmizí, pohltí ji nová zástavba. Podobný typ krajiny vznikne jinde. Nová divočina je totiž putovní. Stačí, aby odněkud odešli lidé a příroda se o místo postará...alespoň na čas, tak jako se to stalo na Rohanském ostrově.

 

Vstup zdarma, vernisáž 7. 5., výstava potrvá do 7. 6. 2020.

 

Plechárna
Tel:
Bryksova 1002 / 20
Praha 14, 14000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: