Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
března

Dvě Prahy: Město z ptačí perspektivy

CAMP – Centrum architektury a městského plánování

zpět na výpis akcí
 

Dvě Prahy je mapová instalace, která prostřednictvím plánů a leteckých snímků ukazuje vývoj hlavního města za posledních dvě stě let.

Začátek:03. 03. 20
Konec:20. 09. 20
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 21:00
Kategorie: poznání|po praze, ostatní

Kudy tekla Vltava v době našich praprababiček? Kdy vznikalo Jižní město? Jak se proměnil Karlín od Sametové revoluce? A co se změnilo ve vaší čtvrti? Dvě Prahy je mapová instalace, která prostřednictvím plánů a leteckých snímků ukazuje vývoj hlavního města za posledních dvě stě let. Pražané tak mohou snadno zjistit, jak vypadala jejich čtvrť v minulém či předminulém století.

Koncept je jednoduchý - vyberete si období, která vás zajímá a pomocí klávesnici a myši ho na naší panoramatické pětadvacetimetrové stěně porovnáváte s jinou historickou epochou. Návštěvníci tak mohou zkoumat třeba místa, která v roce 1945 bombardovaly americké letouny nebo jak se v sedmdesátých letech rostla na polích a loukách pražská sídliště.

CAMP – Centrum archi...
Tel: 770 141 547
Vyšehradská 51
Praha 2, 128 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: