Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
března

ZRUŠENO: Jeden svět 2020 / Až naprší a uschne

Člověk v tísni

zpět na výpis akcí
 

V reakci na mimořádná opatření týkající se zamezení šíření koronaviru s okamžitou platností PŘERUŠUJEME FESTIVAL JEDEN SVĚT 2020.

Začátek:05. 03. 20
Konec:14. 03. 20
Čas:10:00 - 13:00
Kategorie: kultura|kina, Benefiční poznání| lifestyle|

Rušíme veškeré projekce a doprovodné akce, odkládáme dopolední školní projekce a konání festivalu v regionech. Festival nekončí, budeme pokračovat „Až naprší a uschne“, jak zní motto letošního Jednoho světa, řádově za několik měsíců, pokud to situace umožní.

Zájemce o navrácení peněz z již zakoupených vstupenek, budeme brzy informovat o postupu. Vyčkejte, prosím, na další informace.


*****
Původní anotace:

Bleskové povodně, zatímco přetrvává nedostatek vody. Chladné jaro, teplé zimy, anebo extrémní teplotní výkyvy. Nepředvídatelné počasí a proměňující se podnebí. Devadesát pět vědců ze sta varuje. To je antropocén. Co to dělá s člověkem, lesem, loukou a ornou půdou? Proč, když naprší, hned uschne a půda neplodí tolik, kolik od ní čekáme a některé studny zůstávají prázdné?

Projevy environmentálních proměň a dlouhodobě se vyvíjejících klimatických podmínek v kontextu místní krajiny a člověka jsou ústředním tématem letošního 22. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět.

Dětskou průpovídkou Až naprší a uschne vás škádlíme i burcujeme. Nevinné lavírování, že něco možná bude a současně nebude, nyní významně vystihuje jednu z podstat klimatické změny, která se dotýká každého z nás – krajina v důsledku narůstajících teplot i dlouhodobě nevhodného hospodaření s půdou neudrží vodu. Neudržuje, vysychá, neplodí. A tak se s jen malou mírou nadsázky ptáme, vystřídají velbloudi naši lesní zvěř a louky zasype pouštní písek?

Pojďte s námi hledat odpovědi, inspirovat se a diskutovat 5.-14. března 2020 na různých místech v pražském centru! A poté v dalších 35 městech po celé České republice.


Festivalová místa: Kino Atlas, Bio OKO, Evald, Eperimentální prostor NoD, Lucerna, Kino 35, Ponrepo, Světozor, Městská knihovna a Centrum současného umění DOX.

Divácké centrum najdete v Tibet Open House.
Infostánek bude umístěn v pasáži Lucerna a v pražské Městské knihovně.
Pro děti chystáme filmový koutek v Městské knihovně.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: