Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
29
dubna

Víkend u břevnovského kláštera

Spolek břevnovských živnostníků

zpět na výpis akcí
 

Soutěže pro všechny, občerstvení, atrakce pro děti, řemeslné a farmářské stánky.

Začátek:29. 04. 17
Konec:01. 05. 17
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 22:00
Kategorie: zábava|zábava - ostatní

Sobota 29.4.
100. let Břevnova - 10. let poté …..
Den oslav 110.let povýšení Břevnova na město navazuje na úspěšnou akci oslav, kterou spolek pořádal před 10.lety. Celý den se ponese v historickém duchu. Na pódiu vystoupí Patrola Šlapeto, Staropražští heligonkáři, Josef Švejk a C.K.Šraml, Šmrnc, Cimbálová muzika, kejklíři a žongléři. 

V historických stáncích si návštěvníci budou moci nejen zakoupit věci pro chuť i potěchu, ale budou se i moci seznámit s historii různých řemesel jako například pivovarnictví, včelařství, bednářství, kovářství, drátování, mydlářství, korálkování a další. U některých stánků si to budou moci i vyzkoušet sami. 

V areálu bude i poštovní úřad s prodejem pohlednic historického Břevnova s příležitostným razítkem ke dni oslav a také u kováře si návštěvníci budou moci sami vyrazit pamětní minci.

Návštěvníci se budou moci na akci od 12 do 16 hodin bezplatně dostat historickou tramvají, která bude jezdit na trase Vypich, Břevnovský klášter, Pražský hrad, Hradčanská a zpět. 

Připravena bude i jízda po historii Prahy 6, jak jinak než historickým autobusem, nástupní a výstupní zastávkou bude Břevnovský klášter. Součástí akce bude i přehlídka veteránu a povozů a jejich spanilá jízda po Praze 6. 

Po celý den budou zpřístupněny i prostory Břevnovského kláštera. 
Návštěvníci v dobových kostýmech jsou obzvláště vítáni!!!!
Vstupné do areálu se žádné neplatí, i když je možné, že někteří vystupující budou v duchu dávných tradic vybírat za svá vystoupení do klobouku. Ale jinak je program volně přístupný všem, kteří přijdou.

Neděle 30.4.
16.Jarní břevnovské trhy s pálením čarodějnic
Od 10:00 začíná pro všechny příchozí rodinná GPS orientační hra po historii Břevnova, hledání pamětních a významných míst, plnění různých úkolů a soutěží k historii města Břevnova.
Symbolické startovné bude věnováno na sbírkový projekt Pomozte dětem.
Pro návštěvníky je nasmlouváno 25 stánků řemeslníků a farmářů ( uzeniny, víno, sýry, hračky, koření aj.) 
Pro labužníky jsou připraveny k občerstvení kvalitní české uzeniny, bramborové spirálky, trdelník, grilované sýry a další pochoutky.
Čepovat se bude šest druhů piv z pivovarů Herold a Plzeňský prazdroj v prodeji budou i točené limonády.
Pro všechny, kdo si chtějí opéct něco na ohníčku budou k zakoupení pravé špekáčky z masa. 
Děti se vyřádí na skákacím hradu, nafukovací skluzavce. Je připraveno i malování na obličej a soutěže masek čarodějnic a čarodějů. 
O oheň se postará skautský oddíl Jeleni

*** P R O G R A M ***
10:00 - start rodinné GPS orientační hry pro děti i dospělé a otevření občerstvení
12:00 - otevření tržiště
15:00 - zapálení ohníčků na opékání
17:00 - zapálení hlavní hranice a upálení čarodějnic 
19:00 - 22:00- k tanci a poslechu hraje hudební skupina Vitamín

Hranici zapálí převor břevnovského kláštera Petr Prokop Siostrzonek a předseda spolku Tomáš Hudera 

Pondělí 1.5.
3.První Pivní Máj

Třetí ročník akce První Pivní Máj na kterém představí svoji produkci 20 českých a moravských minipivovarů. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost ochutnat výrobky od vybraných minipivovarů z celé ČR. Celkem bude na čepu ca 80 druhů piv. 
Odpoledne mohou návštěvníci soutěžit v pití piva na čas nebo ve vytrvalostním držení plného tupláku. Proběhne i volba návštěvníků o nejoblíbenější pivovar.
Odpoledne bude hrát živá hudba k pití, poslechu, zpěvu i tanci.

Vstup je po celý prodloužený víkend ZDARMA.

Akci pořádá Spolek břevnovských živnostníků z.s. s podporou Městské části Praha 6 a pod záštitou starosty městské části Praha 6 pana Ondřeje Koláře. Akce probíhá také s podporou Břevnovského kláštera.

Spolek břevnovských ...
Tel:
Markétská 1
Praha 6 Břevnov, 16900
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: