Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
září

Duše v ulicích: ženy bez domova a duševní zdraví

Stalin

zpět na výpis akcí
 

Vyjímečná slavnost při které ženy bez domova hravým způsobem upozorní na problematiku duševního zdraví a bezdomovectví. 

Datum:26. 09. 17
Cena:Zdarma
Čas:15:00 - 23:59
Kategorie: kultura|ostatní, zábava| zábava - ostatní, poznání| ostatní

Vážné téma bude prezentováno s lehkostí a návštěvníci si tak budou moci na vlastní kůži prožít řadu ozdravných aktivit přímo na „ulici“ pod širým nebem - a to např. relaxaci, terapeutické skupiny, arteterapii, imaginaci a divadlo utlačovaných pod vedením Dany Moree. Absurdita vnějšího prostředí a péče o psychiku v něm upozorní na (ne)reálné možnosti lidí bez domova pečovat o své duševní zdraví.

Na popud jedné z nich, se ženy bez domova rozhodly, že na časté nepříznivé skutečnosti upozorní ve svém dni "Duše ulice", kde se budou snažit měnit stereotypní představy o lidech bez domova a rozbít stigma, které se s tématem duševní bolesti pojí. 

Veřejnosti proto nabídnou svá osobní umění jako například čtení z ruky, četbu a sdílení knih, fotografování duše, čtení z karet, masáž hlavy, a imaginace budoucnosti. Organizátorky připravily více než dvacet aktivit. Návštěvníci budou moci tyto ženy poznat osobně a využít jejich "bláznivých" služeb. Večer bude zakončen vystoupením divadelní skupiny, která pracuje s duševně nemocnými lidmi - Ódivadlo a koncertem. Dobrovolným vstupným mohou lidé podpořit budování "Školy ulice" – vzdělávacího a volnočasového centra pro ženy (nejen) v duševní tísni, která bude stát na principech RECOVERY, a kterou plánuje otevřít pořádající organizace Jako doma o.p.s.

Občersvení zajistí Kuchařky bez domova - Jídelna Kuchařek bez domova

Stalin
Tel: 731 936 327
Letenské sady
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: