Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
srpna

Se strašidlem za strašidly Malou Stranou na Hrad

Muzeum pověstí

zpět na výpis akcí
 

Vydejte se  tajemnými uličkami podhradí až na Pražský Hrad.

Datum:18. 08. 17
Cena:160 Kč
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: poznání|po praze, památky, pro děti| Zábava

Průvodcem vám na cestě bude jedno z pražských strašidel, které zná důvěrně všechny pověsti z míst, která budete procházet. A protože zná osobně i zdejší strašidla, jistě mnohá vyzve, ať vystoupí ze stínů. V pověstech se dozvíte proč Karlův most přečkal tolik staletí, proč se Čertovka jmenuje Čertovka, kde žije nejzlejší pražský vodník, kde se vzaly na Čertovce zámečky, kde stál první dům v Praze, kam vodníci nechodili na pivo, kterou zahradu stavěli pro Rusalku, kde přišel Dům u osla v kolébce ke svému jménu, proč v Nerudově ulici straší rarach, kdo střeží Pražský hrad, co dokáže předpovědět zvon Zikmund, jakým domem končí Zlatá ulička, kdo strašil Karla IV., kde zasadil svatý Václav první vinou révu u nás a mnoho dalších zajímavostí.

Trasa: Mostecká - Karlův most - Kampa - Velkopřevorské náměstí - Maltézské náměstí - Prokopská - Tržiště - Břetislavova - Jánský vršek - Nerudova - Hradčanské náměstí - Pražský hrad - Opyš. 

Cena: Dospělí: 160,- Kč
          Studenti: 100,- Kč
          Děti / Důchodci: 80,- Kč
          Rodina (max 2+2): 360,- Kč
          Děti do 6 let zdarma

Sraz: Muzeum pražských pověstí a strašidel, Mostecká 18, Praha 1 u pokladny
Doba trvání: 2 hodiny
Vozíčkáři: Bariéra na Jánském vršku - schody (při včasném informování lze zajistit bezbariérovou obměnu trasy. I ta však bude do prudkého kopce). 
Kočárky: Bez omezení (Pouze přeneseme jedno problémové místo)
Zvířata: Dovolena

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: