Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
července

Promítání dokumentu Ohrožená semínka, debata a workshop

Pracovna

zpět na výpis akcí
 

Myslete ekologicky, myslete (nejen) na semínka.

Datum:25. 07. 17
Cena:Zdarma
Čas:19:30 - 22:00
Kategorie: kultura|kina, poznání| workshopy

FILM
Ohrožená semínka // Seed: The Untold Story
(English friendly projection)
Režie: Taggart Siegel, Jon Betz 
Země původu: USA 
Rok výroby: 2016
Stopáž: 94 min. 
Kousek za polárním kruhem na ostrově Špicberky stojí betonová stavba připomínající atomový kryt. Nacházejí se v ní tisíce rostlinných semen z celého světa, které jsou tu střeženy před možnými globálními krizemi. Podobných semenných bank je po celém světě několik. Každé semeno totiž v sobě koncentruje a nese minulé životní cykly přírody i člověka a je současně zárodkem budoucích. Farmáři a ostatní aktivisté se snaží uchránit poslední zbytky lokálních rostlinných variant, které ve světě geneticky modifikovaného typu zemědělství zbývají. Proti potravinářským nadnárodním gigantům se zdá jejich boj jako výkřik do tmy. Avšak kdo ví, zda tyto banky nebude lidstvo již brzy nezbytně potřebovat.

DEBATA s Klárou Hrdou a WORKSHOP seedbombs
Po projekci filmu vás bude čekat debata s Klárou Hrdou, zakladatelkouIniciativa Semínkovna (Sázej, sklízej, sdílej) a workshop tvorby seed bombs/semínkových bomb (kuličky ze směsi jílu, kompostu a vybraných semínek). Můžete jimi podpořit zahrádkářkou guerillu, odhodit je, kam se vám bude chtít!

Film je promítán v rámci projektu Promítej i ty!
Promítání filmu zdarma, příspěvek na tvorbu seedbombs dobrovolný

Pracovna
Tel: 607222250
Vlkova 36
Praha, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: