Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
května

Staročeský jarmark

KD Kyje

zpět na výpis akcí
 
 

Podívejte se na Kyje z věže kostela, poslechněte si středověkou hudbu, projděte si Staročeský jarmark. Ten se pořádá už podesáté.

Datum:27. 05. 17
Cena:Zdarma
Čas:14:00 - 21:00
Kategorie: lifestyle| pro děti|Divadlo, Zábava

Vraťte se na chvíli do středověku. Stroj času nepotřebujete, vystačíte si s návštěvou kostela sv. Bartoloměje v Kyjích. Vystoupáte na jeho věž a pod ní si projdete staročeský jarmark. Už podesáté kyjská farnost a MČ Praha 14 připravili událost přivolávající staré časy a rytíře do zbraně, aby se byli o sličné panny.

V krásných prostorách kostela si navíc budete moct poslechnout raně středověkou hudbu v podání rodinné skupiny Schola Specialis Familia. Před kostelem si užijete nejen rytířské zápasy, ale také se podíváte na středověké tance. A co je ještě lepší, budete si moct zastřílet z luku a kuše a doplnit svoje vzdělání z tanečních o kroky ze středověkých tancovaček.  

Jak cesta nazpátek dějinami bude vypadat:

14:00 Odpoledne zahájí páter Edward Walczyk společně se starostou MČ Praha 14 Radkem Vondrou (podium farní zahrady)

14:30 Koncert skupiny Schola Specialis Familia. Uslyšíte tu raně středověké skladby (kostel sv. Bartoloměje)

Hned po koncertu následuje komentovaná prohlídka kostela s výstupem do věže. Provede vás paní Renata Poláková (kostel sv. Bartoloměje)

15:30 Souboj středověkých šermířů ze skupiny Rotyka. Po něm si budou moct zájemci vyzkoušet střelbu z luku a kuše. (farní zahrada)

16:30 Vystoupení skupiny středověkých tanců Tempus fugit, která předvede ukázky historických lidových tanců. Následuje workshop, kde se každý bude moct naučit základní kroky a nakonec si zatančit i s dobovou hudbou. (podium farní zahrady)

17:00 Finále bude patřit skupině Hwězdná pěchota, která vám zahraje to nejlepší od českých a slovenských interpretů.

Domů půjdeme mezi 20. a 21. hodinou

 

Moderuje Richard Samko, občerstvení zajišťuje restaurace Šimanda.

 

Fotky z loňského ročníku si můžete prohlednout zde.

KD Kyje
Tel: 226 220 533
Šimanovská 47
Praha, 198 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: