Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Klubovna

Praha 6, Generála Píky, 160 00

zpět na výpis
Tip
   
Klubovna

Klub v pražských Dejvicích.

Telefon:776 345 069
Kategorie: kultura|zábava|

O KLUBOVNĚ

Klubovna je kulturní a komunitní centrum v pražských Dejvicích, které vzniklo v roce 2009 v budově bývalé dvoutřídky z 50. let. Je provozována Občanským sdružením Povaleč za podpory MČ Prahy 6 a široké veřejnosti. Klubovna původně vznikla od studentů pro studenty, nicméně postupem času se stala nedílnou součástí kulturní mapy celé Prahy.

Hlavní náplní našeho programu jsou koncerty, od mladých pražských kapel po zahraniční hosty, a pravidelné filmové a divadelní večery. Nedílnou součástí života Klubovny jsou ale i herní večery, přednášky a diskuze, benefiční akce nebo například velmi oblíbené pravidelné stříhání vlasů.

Jedním z nejdůležitějších cílů Klubovny je vytvářet živý a otevřený prostor pro setkávání. Od roku 2013 funguje na zahradě komunitní kompost pro místní obyvatele, celoročně je k dispozici sauna a rozlehlá zahrada poskytuje mnoho prostoru pro trávení volného času. K zapůjčení máme několik desítek deskových a venkovních her, pro ty nejmenší je pak prolézačka a pískoviště. Samozřejmostí je i plně vybavený bar. Jak vnitřní, tak venkovní prostory Klubovny jsou ideální též pro vzdělávací akce či workshopy.

 

Historie

Občanské sdružení vyhrálo výběrové řízení MČ Praha 6 na pronájem prostoru bývalé školky na jaře 2009 a od května téhož roku si prostor pronajímá. V létě pak probíhala celková rekultivace budovy, aby byla připravena na provoz Kulturního centra.

V listopadu 2009 se Klubovna otevřela široké veřejnosti a v provizorním provozu fungovala až do léta 2010. Po půlroční předkolaudační pauze jsme otevřeli v lednu 2011.

Klubovna je dílem lidí kolem Občanského sdružení Povaleč. Jsme skupina mladých lidí, kteří v roce 2006 založili festival Povaleč ve Valči na Karlovarsku, který dodnes pořádají. Pojí nás společné zájmy a touha otvírat dveře studentským a mladých uměleckým projektům. Podporujeme nemainstreamové, avšak kvalitní počiny.

Generála Píky
Praha 6, 160 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: