Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Beach Club Strahov

Praha 6, Sportovní areál Strahov 1230, 169 00

zpět na výpis
 
Beach Club Strahov

Beachvolejbal na Praze 6.

Telefon:724 888 708
Kategorie: sport|fitness, míčové sporty

 
Na začátku byl SQUASH… ano, začátek naší činnosti v hale č.p. 1230 na Strahově , které pamětníci neřeknou jinak než  „Korkárna“ není beachvolejbalový a spadá do roku 1993. Tehdy jsme v současné pevné beachvolejbalové hale otevřeli squashové kurty, první standardní v České republice. Více z historie budovy ZDE. 
 
 V roce 2004 jsme stáli před rozhodnutím jak dál, squashový boom byl pryč a dvě další střediska na Strahově byla pro squash lepší lokací. Zcela náhodou jsme se dostali k projektu první vytápěné pískové haly v Evropě, Berlínské aréně, kterou zprovoznil známý našeho společníka. Okamžitě po návštěvě Berlína bylo jasno! Zkusíme to! Založili jsme sdružení Beachclub Strahov a udělali obrovský krok do neznáma.  V té době se v Praze hrálo celoročně (v zimě) jen v dřevěné kůlně s jedním kurtem na Černém Mostě.  Šli jsme na letní sport obráceně! Začali jsme s beachvolejbalem v hale a během léta (květen-srpen 2004) postavili první kurty s vytápěným pískem v ČR. 
 
Ani jsme netušili, jak rychle se beachvolejbal prosadí jako celoroční sport. Zahrát si volejbal na písku v zimě v moderním středisku se skvělým zázemím se stalo "in"!  Co fungovalo v zahraničí, fungovalo i v Praze. Dnes jsou pevné haly s podlahovým vytápěním písku čtyři v Německu, dvě v Dánsku a ve Švédsku a po třech ve Švýcarsku, Rakousku a Norsku.
 
Sportovní hala – BeachPraha Arena je po kompletní rekonstrukci, kterou jsme za přispění Hlavního města Prahy provedli v letech 2004 - 2010. Je postavena ve funkcionalistickém stylu, původně jako sokolovna v roce 1933 a vytápí ji celkem 3,5 km trubek podlahového topení firmy REHAU. Jihovýchodní stranu tvoří tritermální prosklená fasáda a 150 tun bílého křemičitého písku dovezeného od Máchova jezera je tak prosluněno a topením prohříváno až na 30C. To je teplota, kterou již člověk vnímá jako hřejivou. Teplotní gradient v prostoru haly je výškově stálý, což znamená, že ve výšce pohybu sportovců do 2m nad pískem je teplota až 18 - 20C. Bezprašnost haly zajišťují stropní sprinklery a podtlakové ventilátory odsávající prach.
 
BeachPraha Arenu doplňují od roku 2007 venkovní kurty, hřiště klecového fotbalu, barbecue koutek, dětské hřiště, sauna s vířivkou a posilovna. V roce 2015 se nám za přispění Hlavního města podařilo realizovat zakrytí venkovních kurtů přetlakovou halou. Dohromady tak tvoří aréna komfortní komplex pro provoz v průběhu celého roku a za každého počasí a slouží jak členům klubu, tak veřejnosti.
 
Pevná hala Arény je prostorově variabilní a základní tři hřiště na volejbal, fotbal, házenou a badminton lze přestavět na volný prostor pro HAVAJSKOU BEACH PARTY nebo prostor pro firemní sportovní dny. Parametry finálového hřiště odpovídají normám FIVB a do Arény lze vestavět i tribunu pro diváky. Využití Arény je tak polyfunkční a v zimě se na strahovském teplém písku ohřejí nejen výkonnostní sportovci ale i amatérští hráči na firemních akcích, vánočních párty a oslavách narozenin.

Sportovní areál Strahov 1230
Praha 6, 169 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: