Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Komiksové muzeum Káji Saudka

Praha 1, 28. října 1001/3, 11000

zpět na výpis
 
Komiksové muzeum Káji Saudka

Muzeum, které vás bude bavit.

Telefon:220108147
Kategorie: poznání|muzea

Komiksové muzeum Káji Saudka – muzeum, které vás bude bavit. Prostor věnovaný jedné z nejvýraznějších českých osobností. Stálá expozice komiksů od jediného autora, která je unikátní nejen v rámci České republiky. Najdete nás v prvním patře klubu Batalion, tak račte vstoupit do světa Káji Saudka!

Komiksové muzeum Káji Saudka bylo po téměř tříleté přípravě na konci roku 2011 otevřeno. Kája Saudek je nejznámnějším autorem komiksů v České republice, v odborných kruzích je uznávaný i v okolních zemích. Je to umělec, který ve své době vysoce převyšoval ostatní autory, ať už inovativním přístupem či kvalitou zpracování svých děl. Ovlivnil několik generací kreslířů a i dnes je jeho rukopis v záplavě mladých a nadějných tvůrců jasně rozpoznatelný. Toho si nesmírně ceníme, Kájovo dílo obdivujeme a věříme, že by se mělo dostat více do povědomí široké veřejnosti. A právě proto jsme se rozhodli veřejnosti nabídnout ty nejlepší komiksy, filmové plakáty a fotografie z divokého Kájova života. To vše je k vidění v absolutním srdci Prahy.

28. října 1001/3
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: