Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Škola kreativní fotografie

Praha 1, Spálená 97/29, 11000

zpět na výpis
 
Škola kreativní fotografie

Soukromá fotografická škola.

Telefon:251812918
Kategorie: poznání|kurzy

Škola kreativní fotografie (ŠKF) je soukromou fotografickou školou, která poskytuje vzdělání v oblasti fotografie širokému spektru zájemců, od úplných začátečníků až po ty, kteří se chtějí fotografií živit a věnovat se jí profesionálně. ŠKF byla založena v roce 2001, kdy úzce spolupracovala s Pražským domem fotografie. Od roku 2003 sídlí ve Spálené 29 v Praze 1 a v současnosti nabízí uchazečům o studium krátkodobé čtvrtletní kurzy pro začátečníky i pokročilé, které probíhají pravidelně jedou týdně v podvečerních hodinách, velmi oblíbené jsou sobotní semestrální kurzy, které hojně navštěvují i mimopražští zájemci. Ty jsou určeny buď úplným začátečníkům, nebo jsou v jiné - obsahově širší podobě - zaměřeny více na autorskou subjektivní tvorbu (Kurz tvůrčí fotografie). Od roku 2003 nabízí ŠKF rekvalifikační kurzy akreditované ministerstvem školství. Ty jsou určeny zájemcům, kteří se chtějí fotografií živit nebo se chtějí zdokonalit v zakázkové a produktové fotografii.

Školou prošlo za dobu její existence na 2000 frekventantů a řada z nich je v oboru fotografie velmi úspěšná. Několik desítek absolventů ŠKF vystudovalo nebo studuje na vysokých školách (ITF v Opavě, FAMU apod.), jiní se fotografií jako profesionálové živí a další dosahují významných úspěchů v prestižních fotografických soutěžích (Praha fotografická, Národní soutěž amatérské fotografie, Štíty Viléma Heckela aj.). Většina absolventů se však i po škole dál věnuje fotografii jako svému hobby.

Škola nabízí svým nejlepším a nejtalentovanějším studentům možnost prezentovat své práce na kolektivních i samostatných výstavách, jakými byly v minulosti např. absolventské výstavy ŠKF v Galerii Svazu českých fotografů, v Galerii FotoŠkoda, v Galerii G2 v Plané nad Lužnicí a na dalších místech. Nejvýraznější fotografické soubory studentů, absolventů i lektorů ŠKF jsou ale nejčastěji k vidění (kromě webové galerie ŠKF) ve Fotogalerii Juliska. Tuto galerii, určenou pro pravidelnou prezentaci prací studentů ŠKF i frekventantů Ateliéru fotografie Stanice techniků DDM hl.m. Prahy, provozovuje ŠKF ve spolupráci se Stanicí techniků od roku 2008.

Zakladatelem a provozovatelem Školy Kreativní Fotografie je MgA. Ing. Miroslav Němeček, fotograf a lektor fotografie, absolvent Institutu tvůrčí fotografie Slezské Univerzity v Opavě a mimo jiné i držitel Zvláštního uznání poroty Czech Press Photo 2002.

Spálená 97/29
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: