Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Aussie & Kiwi Film Fest 2017

Menu
náš tip
16.11. do 22.11.
20:00 - 22:00
Kino Lucerna
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Aussie & Kiwi Film Fest 2017

Aussie & Kiwi Film Fest 2017: nejkrásnější hudba je lidský smích.

 
Cena: 120 Kč
 
Kino Lucerna
Vodičkova 704/36
110 00, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

PROGRAM: 

16.11.
ALI SE ŽENÍ (LUCERNA, 20:00 hod) + Ondřej Smeykal a didjeridoo

17.11.
EMO MUZIKÁL (LUCERNA, 20:00 hod)
DAVID STRATTON: ŽIVOT S FILMEM (PONREPO, 17:30 hod)

18.11.
POI E: PŘÍBĚH NAŠÍ PÍSNĚ (LUCERNA, 17:30 hod) + vystoupení maorské skupiny Whakaari Rotorua
JASPER JONES (LUCERNA, 20:00 hod)

19.11.
MAORSKÉ KRÁTKÉ FILMY (LUCERNA MALÝ SÁL, 16:30 hod)
GARY Z PACIFIKU (LUCERNA, 19:00 hod)

20.11.
PIKNIK U HANGING ROCK (PONREPO, 20:00 hod)
Václav Havel a Maoři na fotografiích Jiřího Jírů v Knihovna Václava Havla

21.11.
NAVIGÁTOR: STŘEDOVĚKÁ ODYSEA (PONREPO, 20:00 hod)

22.11.
MAHANA (PONREPO, 20:00 hod)
Foltýn Wine: ochutnávka australských a novozélandských vín

VSTUPENKY ONLINE:
Lucerna: http://bit.ly/2ebmzQJ 
Ponrepo: http://bit.ly/2yYxNTf


Nejúspěšnější současné filmy z Austrálie a Nového Zélandu míří už počtvrté do Prahy. Celovečerní hrané, dokumentární i krátké snímky představíme v Kino Lucerna a Ponrepo ve dnech 16. – 22. listopadu. Letos přidáme decibely: divačky a diváci se rozvlní v rytmu hudebních filmů, k tomu uvidí živelný tanec haka v podání maorské skupiny Whakaari Rotorua a od každodenních starostí je odpoutá vystoupení největšího tuzemského propagátora hry na didjeridoo Ondřeje Smeykala (www.smeykal.com). 

„Protože nejkrásnější hudba je lidský smích, letošní ročník přehlídky filmů od protinožců poběží ve svižném rytmu komedií z Austrálie a Nového Zélandu. Nebudou chybět výjimečné dokumenty a pásmo krátkých filmů – představíme novozélandské maorské snímky. Zabrnkáme divákům na nervy mysteriózními dramaty z filmového archivu nebo i svérázem některých komedií,“ říká ředitelka festivalu Martina Vacková.

Start přehlídky 16. listopadu ve 20 hodin odtroubí Ondřej Smeykal – hráč a propagátor hry na didjeridoo v Česku. Festival zahájí komedie Ali se žení, která přibližuje australskou muslimskou komunitu. Film se inspiruje skutečným životním příběhem spoluautora scénáře a představitele titulní role Osamaha Samiho. Ali je hudebně nadaný, trochu neurotický syn velmi oblíbeného muslimského duchovního, který se do Austrálie přistěhoval z Iráku. Rozpolcený mezi dvěma odlišnými světy – australským a iráckým, se Ali snaží žít svůj život a zároveň vyhovět své rodině i komunitě. Film letos v Austrálii bodoval u domácích diváků na dvou největších mezinárodních filmových festivalech v Sydney a Melbourne.

V sobotu 18. listopadu před projekcí novozélandského dokumentu POI E: Příběh naší písně, kterou mimochodem zná každý Novozélanďan a film patří k současným hitům domácích kin, vystoupí maorská taneční skupina Whakaari Rotorua – na pódiu Lucerny předvede tanec haka a v působivých kostýmech zazpívá tradiční písně. FB: Maorská skupina Whakaari Rotorua na AKFF 2017

Dokument David Stratton: Život s filmem představí historii australské kinematografie z osobního pohledu světově uznávaného filmového kritika a bývalého dlouholetého ředitele mezinárodního filmového festivalu v Sydney. Sedmasedmdesátiletý Stratton má v Austrálii renomé filmové hvězdy. Původem Brit, který se do Austrálie přistěhoval v šedesátých letech, se vyznává z toho, jak australská kinematografie poznamenala jeho život, pomohla mu k poznání sebe sama i své nové vlasti. Svůj vztah k Davidu Strattonovi v dokumentu komentuje také řada významných osobností australského i novozélandského filmu jako Russell Crowe, Nicole Kidman, Jane Campion nebo Sam Neill. Mezinárodní filmový festival v Cannes vybral tento snímek mezi filmy, které uvedl na počest ke svému 70. výročí. V kině Ponrepo také představíme díky spolupráci s Národním filmovým archivem kultovní film Piknik u Hanging Rock a snímek Navigátor: Středověká odysea.

Nenechte si ujít vzpomínku na návštěvu Václava Havla na Novém Zélandu. V rámci doprovodného programu představíme 20. listopadu od 19 hodin v Knihovně Václava Havla dosud nepublikovaný fotoreport Jiřího Jírů z prezidentova setkání s Maory v roce 1995. (FB: Václav Havel a Maoři na fotografiích Jiřího Jírů)

Festival zakončíme novozélandským filmem Mahana a poté degustací vín, které z Austrálie a Nového Zélandu vozí Foltýn Wine.

Festival proběhne za podpory Ministerstva kultury, Hlavního města Prahy a dalších partnerů. Hlavní mediální partner je Česká televize. 


Zpět na homepage