Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Kam v Praze na skvělou snídani

20. Festival francouzského filmu - oslava francouzské kinematografie

Menu
náš tip
22.11. do 29.11.
13:00 - 22:45
Kino Lucerna
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
20. Festival francouzského filmu - oslava francouzské kinematografie

Jubilejní 20. ročník Festivalu francouzského filmu se ponese v duchu oslavy a nabídne reprezentativní průřez francouzskou filmovou tvorbou.

Kino Lucerna
Vodičkova 704/36
110 00, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Festival slavnostně zahájí předpremiéra velmi očekávané komedie Michela Hazanaviciuse Obávaný, která sklidila úspěch na letošním festivalu v Cannes. V tomto poutavém a vtipném zpracování jednoho období ze života a tvorby nestora francouzské kinematografie Jean-Luc Godarda podává skvělý výkon známý a oblíbený herec Louis Garrel. V předpremiéře uvede festival i další novinky z Cannes, mezi nimiž jsou i životopisné snímky Gauguin s Vincentem Casselem v hlavní roli, Rodin s Vincentem Lindonem, či poslední film Micheala Hanekeho Happy End s Isabelle Huppert a JeanLouis Trintignantem v hlavních rolích. Výběr filmů z Cannes doplní jeho zahajovací snímek Ismaelovy přízraky Arnauda Desplechina, ve kterém se představí Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg a Mathieu Amalric. V rámci předpremiér bude uveden také poslední film Martina Provosta Polibek od Beatrice s Catherine Deneuve a Catherine Frot v hlavních rolích. Komedie Rock' n Roll režiséra a herce Guillauma Caneta přináší svěží a sebeironický pohled na filmový průmysl a jeho požadavky na věčné mládí filmových hvězd. V hlavních rolích filmových manželů se představí Guillaume Canet a jeho skutečná životní partnerka Marion Cotillard. Dramatický příběh z první světové války Na shledanou tam nahoře natočil režisér Albert Dupontel dle stejnojmenné literární předlohy Pierra Lemaitra, který si za svůj román odnesl v roce 2013 prestižní Goncourtovu cenu. Diváci se mohou rovněž těšit na zdařilou komedii Madame služebná režisérky Amandy Sthers a rodičům s dětmi nabídne festival úspěšný animovaný snímek režiséra Clauda Barrase Můj život Cuketky, který získal cenu za nejlepší animovaný snímek na Berlinale, jakož i dva Césary, cenu Lumière a Evropskou filmovou cenu.

Pražská část festivalu divákům nabídne retrospektivu výjimečného díla režiséra Jean-Pierre Melvilla, od jehož narození uplyne letos sto let. Uvedeno bude sedm snímků včetně filmů Kněz Léon Morin, Práskač, Osudový kruh nebo Bob hazardér, jež jsou stavebními kameny francouzské kinematografie a staly se odrazovým můstkem filmové kariéry Jean-Paul Belmonda a Alaina Delona.

Doprovodná výstava Gaumont – 120 let kinematografie představí v Galerii 35 práci věhlasného filmového studia. Diváci se mohou těšit také na hudební vystoupení a francouzský trh.


Zpět na homepage