Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

FotoŠkoda FEST 2017

Menu
náš tip
29.05. do 04.06.
14:00 - 18:00
Centrum FotoŠkoda
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
FotoŠkoda FEST 2017

Čeká na vás více než 80 akcí, workshopy, přednášky. Pokud vás zajímá fotografie a focení, tak zde jednoduše nemůžete chybět.

 
Cena: 490 Kč
 
Centrum FotoŠkoda
Vodičkova 37
110 00, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Historický Palác Langhans patří odjakživa fotografii
Palác Langhans patří již od nepaměti mezi nejvýznamnější místa spojená s fotografií a důležitými osobnostmi. Dům byl postaven v roce 1870 známým českým architektem Františkem Tesařem. O deset let později zde založil Jan Nepomuk Langhans svůj fotografický ateliér. Ten se stal mezi Pražany natolik oblíbeným, že si J. Langhans palác o dva roky později zakoupil, stal se majitelem a vytvořil zde Ateliér Langhans, který se i přes konkurenci 40 fotografických firem stal nejvýznamnějším a nejoblíbenějším své doby. Následovníkem J. Langhanse byl jeho zeť, Viktor Meisner, který s tradicí ateliéru pokračoval až do roku 1949, kdy byl během komunistického převratu zrušen a o dva roky později byl archiv ateliéru nenávratně zničen. Až po roce 1989 byl palác v rámci restitucí navrácen původním majitelům, rodině Meisnerů. Ta se rozhodla palác zrekonstruovat a při přípravném vyklízení prostorů objevila rodina několik krabic s negativy z Langhansovy Galerie osobností, které byly vidět na výstavě v pražském Rudolfínu.

Výstavy, workshopy a besedy a FotoŠkoda Fest
Díky spolupráci s předními českými fotografy zde vznikají zajímavé výstavy, na které navazují besedy či workshopy přímo s fotografy a to buď průběžně během celého roku, nebo v rámci FotoŠkoda Festu, který se koná tradičně dvakrát do roka a probíhá celých deset dní. Fotografický festival FotoŠkoda fest je věnovaný všem, kteří podlehli kouzlu fotografie a bez fotoaparátu neudělají ani krok. Na festivalu mají všichni příznivci fotografie jedinečnou příležitost si vyměnit své zkušenosti, něčemu novému se přiučit nebo si poslechnout známé osobnosti a mistry v oboru, kterými např. jsou Antonín Kratochvíl, Robert Vano, Jan Šibík, Sára Saudková a další.

Program najdete zde.


Zpět na homepage