Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Wołyń (3Kino uvádí)

Menu
náš tip
30.05. do 30.05.
20:00 - 22:00
Kino Atlas
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Wołyń (3Kino uvádí)

Válečný snímek Wołyń byl vyhlášen Polskou filmovou akademií za nejlepší film roku.

 
Cena: 120 Kč
 
Kino Atlas
Sokolovská 371/1
18000, Praha 8
Vizitka pořadatele 
 

Je léto roku 1939 na Volyni, oblasti ležící v dnešní severozápadní Ukrajině, před 2. světovou válkou patřící Polsku. Zosia (Michalina Łabacz), krásná mladá Polka, je beznadějně zamilovaná do Ukrajince Petra (Vasyl Wasylik). Jejich velká láska je vystavena zkoušce, když se dívčin otec rozhodne provdat ji za bohatého polského sedláka Macieja Skibu (Arkadiusz Jakubik), vdovce se dvěma dětmi. Brzy po svatbě vypukne válka a Zosia zůstane sama s dětmi svého manžela, který je povolán do armády.
Mezitím dochází mezi vedle sebe žijícími Poláky, Ukrajinci a Židy k eskalaci násilných činů. Dívka se stane svědkem a účastníkem tragických událostí způsobených rostoucí vlnou ukrajinského nacionalismu, kulminující masakrem spáchaným na polském obyvatelstvu příslušníky UPA (Ukrajinská povstalecká armáda), a následných odvetných akcí z polské strany. V moři nenávisti se Zosia snaží zachránit sebe a své děti.


Zpět na homepage