Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Rebekka Karijord /SE + Barbora Mochowa /CZ

Menu
náš tip
27.04. do 27.04.
19:00 - 22:00
Palác Akropolis
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Rebekka Karijord /SE + Barbora Mochowa /CZ

Rebekka Karijord přiváží do Paláce Akropolis prvotřídní severský indie pop!

Palác Akropolis
Kubelíkova 1548/27
13000, Praha 3
Vizitka pořadatele 
 

Hostem dubnových EuroConnection v Paláci Akropolis bude skandinávská zpěvačka Rebekka Karijord. Do Prahy přiveze své nejnovější album Mother Tongue. Jedna z nejtalentovanějších současných severských hudebnic na něm zachycuje své zážitky s mateřstvím. V roli předskokanky se představí zpěvačka Barbora Mochowa míchající pop a klasickou hudbu.

Narodila se v Norsku, ale jejím domovem je už dlouho Švédsko. Rebekka Karijord skládala hudbu pro film, divadlo a moderní balet a písňová tvorba byla na vedlejší koleji. Svůj písničkářský hlas našla až dlouho po třicítce, ale za posledních osm let z ní vyrostla jedna z nejvýraznějších osobností současného severského nezávislého popu. Její skladby epičností prozrazují rukopis umělkyně, která dlouho svojí hudbou doprovázela film a divadlo, umí ale být i velmi intimní. Norskou písničkářku novináři rádi srovnávají s Lykke Li či Zolou Jesus.

Českým příspěvkem do dubnových EuroConnections bude zpěvačka a klavíristka Barbora Mochowa. Hudebnice s ruskými a německými kořeny pochází z Trutnova a aktuálně studuje Konzervatoř Jaroslava Ježka. Debutovala se skupinou Sinuhet, po jejím rozpadu pokračuje na sólové dráze, na níž míchá pop s klasickou hudbou. Vloni vydala své debutové album Waiting for the White Raven, na kterém spolupracovala s Matoušem Godíkem (ZKA4T). V lednu 2017 vystoupila na Festivalu Spectaculare. 


Zpět na homepage