Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Časolap

Menu
náš tip
26.02. do 26.02.
15:00 - 18:00
Centrum současného umění DOX
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Časolap

Celoroční cyklus mezigeneračních programů určený primárně pro prarodiče a jejich vnoučata ve věku 10 – 25 let.

 
Cena: 60 Kč
 
Centrum současného umění DOX
Poupětova 793/1
17000, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Téma prvního setkání: Podoby aktivního občanství včera a dnes

Program: seznámení se s prostory a programem Studia Alta – komentovaná prohlídka výstavy Havel v Centru DOX – tvůrčí dílna v Centru DOX

Místo setkání: Studio ALTA, U Výstaviště 21 

Společně navštívíme kulturní prostor Studio ALTA, který vznikl a již několik let funguje v bývalých továrních halách v srdci Holešovic. Budeme si povídat o tom, jak pár nadšenců zachraňuje staré haly a dává jim nový smysl, jak se dá takový prostor využít pro tanec, divadlo či kavárnu, které se říká obývák a kde se konají odborné konference i dílny pro děti. Podíváme se do zákulisí a zjistíme, jak se organizuje divadelní festival. Protože i takhle se v dnešní době angažují aktivní občané… Do čeho se pouštěli dnešní dědečkové a babičky, když byli mladí, kde rádi trávil volný čas a co pro ně znamená být aktivním občanem? 

To vše bude tématem i během prohlídky výstavy HAVEL, která probíhá v Centru DOX a kam se ze Studia Alta tramvají přesuneme (2 zastávky). Výstava představuje fotografie Tomkiho Němce a Bohdana Holomíčka, kteří dokumentovali Havlův život od 70. let do doby jeho prezidentování. Součástí výstavy jsou i videa Petra Jančárka, která zachycují poslední roky Havlova života.

 Odpoledne ukončíme tvůrčí dílnou, která bude přizpůsobena věku vnoučat, ať už jsou mladší a ráda kreslí nebo starší a chtějí si povídat o tom, co to znamená být aktivním občanem.

Vstupné: senior + vnouče 60 Kč, další vnouče 40 Kč / Kapacita programu je omezena

Rezervace nutná: rodiny@dox.cz, tel. 295 568 104

Čas a místo setkání: 15:00, Studio ALTA, U Výstaviště 21


Zpět na homepage