Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Kam v Praze na skvělou snídani

Stylové večery 2017

Menu
náš tip
19.01. do 14.12.
19:30 - 21:30
Novoměstská radnice
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Stylové večery 2017

Komorní orchestr "Harmonia Praga" připravil na rok 2017 IV. ročník cyklus sedmi koncertů na Novoměstské radnici.

 
Cena: od 1 350 Kč
 
Novoměstská radnice
Karlovo náměstí 1/23
120 00, Praha 2
Vizitka pořadatele 
 

Komorní orchestr "Harmonia Praga" připravil na rok 2017 IV. ročník cyklu sedmi koncertů na Novoměstské radnici, nazvaných "Stylové večery". Koncerty posluchače provedou hudbou různých stylových období pod taktovkou Štefana Britvíka a s průvodním slovem houslisty, uměleckého vedoucího a sólisty komorního orchestru Miroslava Vilímce. Ten milovníky hudby v průběhu jednotlivých večerů opět seznámí se skladateli a jejich díly.

Smyčcový orchestr Harmonia Praga vstupuje novoročním lednovým koncertem do své třetí sezóny tzv. Stylových večerů, které pořádá ve Velkém sále Novoměstské radnice. Během uplynulých ročníků si orchestr získal početné publikum a jeho sympatie, zrovna tak jako uznání odborné hudební veřejnosti. Koncerty jsou pravidelně inzerované v předních hudebních periodikách, vyšla zde také řada pochvalných recenzí. Záměrem Stylových večerů je soustředit program koncertu na specifickou oblast hudební historie, ať již volbou skladatele, kompozičního období či žánru. Stylové večery jsou moderovány uměleckým vedoucím souboru, houslistou a dlouholetým koncertním mistrem České filharmonie Miroslavem Vilímcem, který přibližuje zvolená témata odborným pohledem i řadou nevšedních zajímavostí. Orchestr tvoří přední členové pražských symfonických těles ve své stálé spolupráci. Harmonia Praha spolupracuje s dirigentem Štefanem Britvíkem, který také obohacuje repertoár souboru celou řadou zdařilých úprav. Díky těmto aranžím se mohou posluchači seznámit s díly, které jinak na koncertech smyčcových ansámblů nelze slyšet.


Zpět na homepage