Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Čokoládový festival

Menu
náš tip
21.10. do 23.10.
14:00 - 16:00
Galerie Harfa
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Čokoládový festival

Festival pro milovníky sladkého a čokolády.

Galerie Harfa
Českomoravská 2412/15a
190 93, Praha 9
Vizitka pořadatele 
 

Čokoládový festival, pořádaný agenturou ChrisFromParis, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i něco nového naučit.

Čokoládový ráj návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce. První z nich je výstava bezmála 500 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil Stanislav Kramský. Výstavu doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, které se k výrobě čokolády vztahují.

Chybět nebudou ani kulinářské přehlídky, během kterých šéfkuchaři významných restaurací předvedou své nápadité recepty s čokoládou v hlavní roli. Šéfkuchař Jaroslav Klár z Lobster Olomouc připraví srnčí svíčkovou s lesním ovocem a čokoládou, bramborovo-mandlové krokety a bramborové taštičky plněné čokoládovou ganáží. David Cirkav se zaměří na dezerty – připraví veganskou čokoládu s hoblinkami a pistáciemi a také čokoládový parfait s ovocem. Na mexickou kuchyni si posvítí Jiří Holub, který bude prezentovat tortillu plněnou kuřecím masem s grilovanou zeleninou, čokoládovou omáčkou a chilli nebo chilli con carne s tmavou čokoládou a tortilla chips. Dýňovou polévku s čokoládou či lívance s čokoládovým krémem a bezovou šlehačkou návštěvníkům představí Michal Hruzík. Pozvání přijala i Ilona Dostálová, autorka kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka“. V neděli dorazí i nejlepší český čokolatier Martin Pokorný z cukrárny Saint Tropez, který přichystá dokonalé pralinky.

Na akci bude také nespočet prodejních stánků partnerských organizací, které nabídnou nejen čokoládu, ale také sladké vafle, perníky a bonbóny. Návštěvníci se mohou těšit na stánky společností ChocoMe, ČokoKebab, Kamila Chocolates, Kamelie – Víno z Francie, Gold Pralines, Mr. Vonka, Chocolaterie Havířov, Choco-Café, Marmeládová zahrada, Sirupárna a Chocotherapia. Společnost Meggle si dokonce připravila speciální dílnu, ve které zájemce naučí vytvářet dokonalé dezerty.

Pokud milujete všelijaké zajímavosti, určitě bystě měli dorazit a vyzkoušet netradiční čokoládové pivo a třeba již nakoupit první vánoční dárky. Na Čokoládovém festivalu si na své přijde zkrátka každý.

Během festivalu se také můžete těšit na speciální dárky či slevy od partnerů akce, kterými jsou Culinary Aroma, FAnn, Grycan Ice Cream Café, Luxury Chocolate, Relaxačně saunové centrum Harfa, Tapi Tea, Tescoma, YOBAR.


Zpět na homepage