Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Případ pro sociálku

Menu
náš tip
23.10. do 27.10.
20:00 - 22:00
Venuše ve Švehlovce
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Případ pro sociálku

Festival sociálního umění na Praze 3.

Venuše ve Švehlovce
Slavíkova 22
Praha 3
Vizitka pořadatele 
 

Od 23. do 25. října proběhne ve Venuši ve Švehlovce druhý ročník festivalu sociálního umění Případ pro sociálku. Návštěvníci se mohou těšit nejen na divadlo, ale i hudbu, debaty či výtvarné umění. Premiérově budou uvedena představení divadla pozitivních a divadla žen bez domova. Jako doprovodný program proběhne testování HIV, angažovaný workshop slam poetry či řada debat. Od 26. do 27. října program pokračuje nově i v autonomním sociálním centru Klinika. Festival probíhá pod záštitou ombudsmanky Anny Šabatové.  

V rámci festivalu budou ve Venuši ve Švehlovce uvedena dvě premiérová představení. 23. října Pašije, fragmenty v režii Jakuba Čermáka a 25. října Co čumíš! v režii Zuzany Burianové. První představení zachycuje poslední dny Ježíše Krista v nezvyklém obsazení, kterým je spolupráce s HIV pozitivními herci, druhé, které vzniklo ve spolupráci s organizací Jako doma, uvede popis jediného dne v tepající metropoli z pohledu žen bez domova. 
Kromě dvou premiér mohou 24. října diváci navštívit též divadlo utlačovaných,  Karls of Romové, které vzniklo ve spolupráci se Starou Arénou Ostrava. Divadlo o složitém soužití s menšinami otevře další témata jako jsou kriminalita, chudoba, rasistické tendence, nezaměstnanost či nenávist. 

V neposlední řadě proběhne 24. října večer social slam exhibice, Řekni to nahlas! Příjemný večer ve společnosti slamerů lze strávit posezením, ale i aktivní účastí. Nadšenci a odvážlivci se mohou hlásit na předcházející workshop 23. a 24. října, který proběhne pod vedením zkušených slamerů Anatola Svahilece a Honzy Dibitanzla, do 19. října na bara.sup@gmail.com.


Zpět na homepage