Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

CityBeeCityBee

Menu

Víkend pro děti: Rejdění, masopust a karnevaly v Praze

redakce@citybee.cz |17. 2. 2017

Než se vrhnete do víkendového mumraje a karnevalového veselí, máme pro vás jednu pozvánku, která s dětmi úzce souvisí, ale příliš radostná není. Na sobotu totiž připadá Den dětské onkologie - připomínka malých pacientů a jejich rodin, kteří museli a musí bojovat s nádorovým onemocněním.

clanky4/ostrov.jpg 
Ještě nevíte, kudy se pluje na Ostrov, kde rostou housle? V sobotu se to dozvíte!

KAM VYRAZiT V SoBoTU

Ať žije karneval! Nejprve si na tvůrčí dílně v Muzeu Karla Zemana vyrobíte originální škrabošku z filmových pásů (pro děti 5+). Potom s ní půjdete oslnit na dětský karneval do Kulturního centra Zahrada na Chodově.

Odpolední divadlo: Klub Plechárna na Černém Mostě hraje pohádku o vráně, co šla do světa  (pro děti 3+). Ostrov Štvanice se pro změnu změní v hudební ostrov, kde rostou housle  (5+).

Masopust v zahradě: Celé odpoledne můžete strávit v Kinského zahradě. Čeká na vás výroba masek a poté průvod, loutkové divadlo a samozřejmě koblihy a jitrnice. (Více➠ZDE)

Noc upírů: Mají-li vaše děti i vy pro strach uděláno, přijměte pozvání na strašidelnou prohlídku Chvalského zámku. Strašit začne v 19 hodin. (Pro děti 9+) (Více➠ZDE)

clanky4/chval.jpg
Strašidla, upíři a jiná havěť - ti všichni mají dostaveníčko na Chvalském zámku.

A co NEDěLE?

Pohádka s písněmi: Představení O perníkovém dědkovi v Kulturním domě v Kyjích bude nejen o škodlivosti cukru, ale také o chorobné přežíravosti a genderové vyváženosti (pro děti 3–11 let). (Více➠ZDE)

Masopust na Praze 5: Kreativní dílny, dětská divadla i opékání vuřtů prožijete odpoledne v parku Portheimka u Anděla na akci Masopustní rejdění. (Více➠ZDE)

Naučná hra: Hledáte-li akčnější zábavu, přihlaste se co nejdříve na nedělní venkovní hru O Národním divadle a ostrovech. Budete sportovat, vyplňovat a malovat… (Více➠ZDE)

Nový cirkus: Zapomeňte na lvy, tady budete žasnout nad moderní akrobacií. V Kulturním domě Mlejn je neděle ve znamení festivalu sólové tvorby pro děti (vícero představení). (Více➠ZDE)

[reklama2/banner_prodeti_small.jpg]

 

EXTRA TIP - Hračkotéka

Místo, kam nesmíte chodit před výplatou. A možná bude bezpečnější chodit tam taky bez dětí. Hračkotéka je totiž dvojice úžasných obchodů s hračkami z recyklovatelných materiálů a jejichž výroba co nejméně zatěžuje životní prostředí. Ať žije papír nebo dřevo!
Hračkotéky najdete v metropoli už dvě, jednu v Růžové a druhou ve Školské ulici. Zároveň fungují taky jako e-shop. Jako prodavače navíc zaměstnávají lidi se zdravotním postižením.

clanky4/14581571_1125534280833069_5127356469983080496_n.jpg 
V Hračkotékách čas od času pořádají i kreativní dílny nebo jiné workshopy.
 

 

Hračkotéka

Zajímavé a jedinečné hračky z papíru a dřeva z dílen českých a zahraničních firem....


Výpis článků