Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

CityBeeCityBee

Menu

Nudíte se doma s dětmi? Pořiďte si mývala, nebo čtěte CityBeekend!

redakce@citybee.cz |20. 1. 2017

Ahoj mámo, ahoj táto,
abyste si s dětmi užili nadcházející víkend v Praze budete potřebovat brusle, papír, vstupenku do kina a taky tento CityBeekend. Přinášíme obvyklý výběr těch nejzajímavějších akcí v metropoli pro rodiče s dětmi.

clanky4/card_12779199_101566_1483902791.jpg

BěžTE BRUsLit!


V pátek dopoledne se otevře netradiční ledová plocha přímo v nákupáku Europark Štěrboholy. Nemáte-li brusle, půjčí vám je na místě. Vstup je jinak zdarma.

V sobotu po poledni jste zváni na doprovodný program a dětské soutěže, třeba v kutálení kokosu po ledu.

A pokud chcete jít bruslit jinam, vyberte si kluziště, které máte blíž k domovu.

KAM VYRAZiT V SoBoTU

Ať si k obědu uděláte sebelepší guláš, přijďte se podívat, jak v divadle vaří pejsek s kočičkou (děti 3+). Kdo se bojí, nesmí do lesa, ale měl by se vypravit na strašidelnou prohlídku Chvalského zámku  (9+). To ve věži Ctěnického zámku se bude tvořit - děti si tu vyrobí zvířátko z látek.

clanky4/27_38.jpg

Obyčejný bílý papír a kolik si s ním v Divadle Ponec užijete zábavy. Foto: Vojta Brtnický

A co NEDěLE?

Pokud děti doma nemůžete odtrhnout od tabletu a jiných elektronických destiček, pojďte jim s pomocí interaktivního představení ukázat, jak hravý je obyčejný papír. Složí z něj i vlastní origami (pro děti 5–12). V Rudolfinu vám potomky pohlídají na výtvarné dílně  (3–12), zatímco si vy prohlédnete výstavu uměleckých fotek.

Začnou-li vaši potomci v následujících dnech nápadně připomínat tučňáky, je to proto, že do kin vtrhl tento animák. Na závěr ještě jedna pozvánka do kina - tentokrát na několik krátkých pohádek najednou navíc s kreativní dílnou po promítání (pro děti 4–12).

[reklama2/banner_prodeti_small.jpg]

EXTRA TIP - Terarium Praha

Za exotickými zvířaty nemusíte jenom do trojské zoo, ale kupříkladu do zoologické zahrady Terarium Praha u Štěrbohol. V prostoru bývalé hospody tady chovají především nejrůznější plazy - aligátory, želvy, jedovaté hady, ještěry a ještěrky, ale také menší opičky nebo lemury.
Zvířata můžete pozorovat velmi zblízka nebo při krmení. V posledních týdnech je největší atrakcí odrůstající mládě bílého lva, které můžete potkat volně pobíhající po chodbě (na fotce níže).
O víkendu mají otevřeno od 10 do 18 hodin.

 

Terarium Praha

Terárium je jedinečnou zoologickou zahradou, která se specializuje na chov veškerých...

clanky4/George2.jpg

 

Výpis článků