Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

CityBeeCityBee

Menu

Kde o víkendu seženete vánoční dárky. A kde na ně úplně zapomenete

redakce@citybee.cz | 2. 12. 2016

Tři tipy na předvánoční akce, které můžete navštívit po tři dny (od pátku do neděle):
1/ Když do Googlu zadáte vyhledat obrázky s klíčovým slovem “triangl”, vypadnou na vás plavky. Všechno jiné kromě nich koupíte na holešovickém Trianglu, který dočasně propojí tři unikátní prostory v jeden velký vánoční trh.
2/ Nějaký ten dárek seženete taky na vánočním bazaru obrazových knih (o focení, filmu, architektuře apod.).
3/ V kinech je Anděl Páně 2. To musíte vidět! Dokonce i Mirka Spáčilová mu dala 85 %. (Trailer ZDE.)

clanky4/andelpane.jpg

Panna Marie: Jako by se ti něco takového nikdy nestalo!
Bůh: Já jsem snad někdy něco rozlil?
Panna Marie: A ta potopa světa bylo jako co?

KAM v PÁTEK VEČER

Založit na víkend můžete hned po obědě, třeba v nově otevřené kavárně Dos Mundos na Letné. Pak seběhněte z kopce na Staromák, od 17 hodin můžete sebrat odvahu a vylézt na pódium a zazpívat všem třeba koledu, pomůžete tím Kuřeti.  Už ve čtvrtek se na Vinohradech otevřelo nové centrum se třemi únikovými hrami. Tečku za pátečním večerem může udělat italský filmový festival.

Jeden bonusový tip
(především pro shopaholičky):

 

ZIMNÍ ZOOTlet

ZOOT

02.12. - 03.12.


 

clanky4/Tovarna_Triangl_DanielCaha(8).jpg
O víkendu koupíte dárky na holešovickém Trianglu. Na fotce interiér Továrny.

KAM v SOBOTU

Už v sobotu ráno začne celovíkendový cestovatelský festival Kolem světa. Připraveny jsou nejen přednášky, ale i ukázky exotických tanců a ochutnávky roztodivných jídel. Hodně netradiční dárek seženete v kavárně U Chlupatýho ducha.

Nebo běžte bruslit - v sobotu se otevře ledová plocha na Letné, kam je vstup zdarma. Máte-li to blíž na Pankrác, před Arkádami zaplatíte za bruslení 50 Kč/den. A jestli vám bude zima, zahřeje a pobaví vás film Dítě Bridget Jonesové - kino Lucerna slaví narozeniny, tak promítá zadarmo.

clanky4/DSC_0659.jpg
Na aukci pro Konto Bariéry se v neděli bude dražit 448 uměleckých děl.
 

A KAM o adventní NEDĚLI

Heslo pro celý den je jasné - MIKULÁŠ. Slavit s ním můžete v muzeu, v lázních i na bazénu. Velký přehled všech mikulášských akcí najdete TADY. Ačkoli je začátek prosince, stále se organizují běžecké závody, když se přihlásíte na vánoční běh srdcem, podpoříte dobrou věc. Kontu Bariéry pak můžete pomoct na odpolední aukci obrazů a grafik. Není to posh akce, vyvolávací cena některých děl je 300 korun.

A na závěr přidáme dvě filmové pozvánky: 1/ Tento týden začala interaktivní výstava Národního filmového muzea na Národní třídě. 2/ Můžete nahlédnout do legendárního kina 64 U Hradeb, které o druhé adventní neděli hostí sérii projekcí a koncertů.

clanky4/card_mikulas2_1478512190.jpg
 

news

12 tipů na originální VÁNOČNÍ DÁRKY  

ROZHOVOR s nejlepším českým barmanem

Svařené pivo: Prasárna? Určitě. Ale děsně dobrá!

Aukční salon výtvarníků: Kupte si obraz, pomůžete dobré věci
 

víkend  

Výpis článků