Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

CityBeeCityBee

Menu

CityBeekend: Nejlepší akce o prodlouženém víkendu v Praze

redakce@citybee.cz |27. 10. 2016

Třídenní víkend je mimořádný a stejné jsou i naše tipy, jak si ho co nejlépe užít. Dost řečí, vybírejte a inspirujte se. Doporučujeme: 

➤ Vyrazit na holešovické Výstaviště na letošní přehlídku designu a módy Designblok. (Otevřeno od čtvrtka do pondělí). Ústředním motivem je letos SPORT.
➤ Můžete slavit Halloween, Dušičky i mexický svátek mrtvých Dia de los Muertos ve Stromovce. Inspirujte se naším výběrem nejstrašidelnějších akcí.  

clanky4/Krehky-ObjemDaphnaLaurens(6).jpg 
Na Designbloku, jak je zvykem, bude k vidění mnohé.

KAM V PÁTEK

Pokud vám v posledních dnech telefonoval Forejt Gump, budete se jistě celý den chystat na večerní slávu. Pro prostý plebs máme tipy na spoustu jiných akcí, kde důstojně oslavit státní svátek, kupříkladu poslechem symfonického koncertu na Václaváku. Na Újezdě můžete zdarma z(a)kusit netradiční sporty a obdivovat reprezentanty ve skocích na trampolíně (Kdo neskáče, ten není Čech!). Den zakončíte pohledem na muzejní exponáty - buď v přímém přenosu na ČT1, nebo krapet modernější věci jsou až do 22 hodin bezplatně k vidění v muzeu na Kampě.

clanky4/card_14725466_101575_1477303842.jpg 
Lezení po stěně na čas. Do závodu o 50 000 korun se můžete přihlásit taky!

KAM V SOBOTU

Gurmánům necháme volnou ruku, zda svou vidličku smočí raději do plejády gulášů, nebo do veganských pokrmů. Tento týden odstartovala nová výstava děl Davida Černého (ten magor, co udělal Entropu nebo růžový tank) - zda název Black Hole odkazuje k nedávnému politickému rektálnímu alpinismu, to netušíme. Nicméně, jak se hodně rychle leze vzhůru (po stěně!) vám ukážou v Letňanech. A pak už se jenom bavte na halloweenské akci v klubu Le Valmont.

 

KAM V NEDĚLI

ON a ONA se probudí společně. Aby ON zamaskoval absenci jediného toustového chleba, pozve ji na brunch do La Gare nebo do Hiltonu. Pak se rozloučí (“Napíšu ti na Fejs!”) a každý jde svojí cestou. ON do nově otevřené holešovické Továrny na výstavu 50 renovovaných starých motorových krásek, ONA na víkendové vintage tržiště UMTrh.

Jenže ani klokotající motor mezi nohama, ani retro kabátek s pestrobarevnými knoflíky nezažene vzájemný stesk. ON napíše, ONA souhlasí a zbytek dne se prochází po nově otevřených zahradách u Anežského kláštera. (⋆Konec pohádky⋆)
 

clanky4/chaloupka_1_MG_4593.jpg 
Zahrady Anežského kláštera zdobí desítky soch včetně dětské chaloupky od Františka Skály.

KAM S DĚTMI

O svátečním dnu vyrazte na výlet do Národního technického muzea, vstup koupíte za příjemných 50 korun. Ušetřené peníze pak snadno roztočíte o sobotní prodejní přehlídce originálních a ručně dělaných hraček, knížek nebo oblečení. V neděli zveme děti do divadla na interaktivní hravé představení o světě papíru.

O víkendu máte poslední možnost navštívit výstavu Večerníček slaví 50 let v zámeckém areálu ve Ctěnicích. Hallowenské strašení, ale hlavně zábavu najdete v hračkosvětě v Hamleys nebo netradičně taky v Aquacentru Šutka.

clanky4/14494820_1815648732010244_8372433074318394774_n.jpg 
Malým preweetům můžete v sobotu koupit třeba dárky od Chytré opičky.

 

news

5×3 halloweenské tipy na akce pro gurmány, strašpytly i děti
POLÉVKÁRNY v Praze: Velký přehled, který vás opravdu zahřeje
Sedm nejzajímavějších divadelních premiér této sezóny
ROZHOVOR: Město je nejúžasnější vynález lidstva, říká architekt Okamura

víkend  
P.S.: Výběr těch nejzajímavějších akcí na každý víkend můžete dostávat i do mailu. Stačí se zdarma zaregistrovat.

Výpis článků