Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

CityBeeCityBee

Menu

CityBeekend: Víkend přinese nejlepší kafe a nové tenisky na střeše Lucerny

redakce@citybee.cz |21. 10. 2016

TŘI HLAVNÍ VÍKENDOVÉ TIPY

1/ Pokud máte při zaslechnutí slova “pikolo” nepřekonatelnou touhu vrazit kávovou lžičku do hodně tmavých míst, dávno už to víte, ostatní vězte, že Kafkův dům o víkendu provoní Prague Coffee Festival.

2/ Na úplně jiné chutě vás přivede Čokoládový festival v Galerii Harfa. Slibuje mimo jiné degustace zdarma.

3/ A až budete mít žaludky plné, svalte se k promítání dokumentárních filmů (zase) o jídle. Na programu je třeba snímek Cizrnou za mír!

P.S.: Tyto tipy na nejzajímavější víkendové akce vám můžeme posílat na mail. Stačí se zdarma registrovat. (Dáte to za 27 vteřin.)

clanky4/FotorCreated_43.jpg

PÁTEK VEČER

Víkend můžete načít buď nekomerčně - a vyměnit staré popsané školní sešity za úplně nové - a nebo sešněrováni diktátem trhu na pompézní akci Teniskology 2 - veletrh sneakers, street kultury, ale i koncerty Rytmuse či Majka Spirita. V pátek si můžete naposledy prohlédnout střechu paláce Lucerna. A pak se nechte svádět v klubu Le Valmont, který tento týden získal v soutěži Czech Bar Awards ceny za NEJ klub a za NEJ nový podnik.

clanky4/levalmont-kopie.jpg 
Interiér klubu Le Valmont je velká stylovka.

SOBOTA

Na holešovické výstaviště se sjedou food trucky a občerstvovací tříkolky, které mají koňské síly pod kapotou, nikoli jako jednu z ingrediencí svých pokrmů. Ochutnávačku zapijete směsí moštů a ciderů na náměstí Jiřího z Poděbrad. Odpolední program se nám genderově rozkročil - dámy zveme na prodejní přehlídku #minidyzajn  do "nejzásadnější kavárny" na Andělu, s pány se potkáme na mistrovství ČR v lezení po stěně na obtížnost (velké finále je naplánováno na neděli).

NEDĚLE

Mezinárodní den krtků (připadající na neděli) začněte snídaní v nejlepší české kavárně Místo (podle Czech Bar Awards). Odtamtud je to co by skleněnou vázou dohodil do Královského letohrádku na výstavu Ronyho Plesla (na konci října exhibice skončí). Pokud ještě doma nemáte kočku, vezměte si nějakou z útulku (řeč je pouze o těch čtyřnohých!). A myšlenky na pondělní pracovní poradu vám zaručeně z hlavy vytlučou ti nejlepší bubeníci v Lucerna Music Baru.

clanky4/lichozrouti.jpg 
To jsou Lichožrouti - kvůli nim vám doma mizí ponožky! :-)

PRO DĚTI

Tentokrát se roztrhl pytel s pozvánkami na kreativní dílny. V sobotu se s dětmi naučíte vyrobit z dřeva a papíru pořádného draka. Nebo si zkusíte natočit krátký animovaný film v Muzeu Karla Zemana. Případně si můžete nakreslit nový Čtyřlístek nebo vybarvit jiný komiks.
Na nedělní odpoledne je na programu loutková pohádka Sněžibába a čert. Nebo vezměte děcka do kina na animovaný film Lichožrouti.

news

POLÉVKÁRNY v Praze: Velký přehled, který vás opravdu zahřeje
Reportáž z nově otevřené fotogalerie Czech Photo Centre
Sedm nejzajímavějších divadelních premiér této sezóny
Velký filmový kvíz pro skutečné znalce Prahy

víkend  

Výpis článků