Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

etc. galerie

Praha 2, Kateřinská 20,

zpět na výpis
 
etc. galerie
Telefon:602 682 788
Kategorie: kultura|galerie

Etc. galerie byla otevřena 1. října 2004. Její program společně utvářeli umělci Jiří Skála a Jiří Franta. Posléze k sobě přibrali kurátorku Markétu Vinglerovou. V roce 2011 se oba umělci rozhodli věnovat svůj čas jiným aktivitám a galerii přenechali Markétě. Spolu s ní nyní galerii vedou umělec Radim Langer a kurátorka Tereza Stejskalová.

Činnost galerie etc. byla dosud kontinuální snahou o prezentaci převážně mladého umění z českého a mezinárodního prostředí. V tomto duchu chceme i pokračovat. Kromě toho klademe důraz na teoretickou reflexi vystaveného umění a organizujeme pravidelné diskuse. Galerie by měla být funkčním konfrontačním prostorem skrze přednášky, semináře nebo umělecké prezentace. Chápeme ji nejen jako laboratoř pro umělce, ale i jako výzvu k dílčím aktivitám, které mohou pojem samotného vizuálního umění překračovat a dotýkat se šířeji jiných oblastí kultury, politiky a společnosti.

Otevřeno: So-Ne 13:00-18:00

Kateřinská 20
Praha 2
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: