Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Unijazz

Praha 1, Jindřišská 5, 11000

zpět na výpis
 
Unijazz

Občanské sdružení, které sdružuje zájemce o hudbu nejrůznějších žánrů.

Telefon:222240901
Kategorie: kultura|ostatní

Unijazz je občanské sdružení, které pod tímto názvem pracuje od roku 1987 a je jednou z organizací, navazujících na činnost bývalé Jazzové sekce . Sdružuje zájemce o hudbu nejrůznějších žánrů pokud možno v souvislostech a v návaznosti na další kulturní oblasti. 

Podpora kulturních aktivit deklarovaná v názvu sdružení se odehrává především v rovině praktické. Snažíme se zprostředkovávat kontakty a informace, napomáhat při vzniku a uskutečňování zajímavých projektů, a to i tím, že jejich tvůrcům dáváme prostor na vlastních akcích.

Za rok 1999 byla sdružení Unijazz udělena žánrová cena Akademie populární hudby v kategorii etnická a alternativní hudba za soustavnou péči o nezávislou kulturu s přihlédnutím k pořádání festivalu Alternativa a v roce 2000 byl Unijazz na tuto cenu nominován.


Čítárna
Čítárna je v provozu denně od 14 do 22 hod, Praha 1, Jindřišská 5, vchod z pasáže, II. schodiště, 4. patro

Návštěvníkům je k dispozici knihovní fond, který v současné době čítá cca 1500 titulů. Tematicky je rozdělen do sedmi základních kategorií:
Hudba (encyklopedie, profily umělců..)
Beletrie a Poezie (tuzemská i zahraniční)
Naučné (filozofie, historie, literatura faktu..)
Katalogy aukcí a výstav
Seriály (Revolver Revue, Host do domu, kompletní svázané ročníky-Melodie, Film a doba..)
Ostatní (ročenky, divadelní hry, fotografické publikace...).

Kromě provozu běžného v knihovnických zařízeních, pořádáme v čítárně pravidelné podvečerní pořady. Úterky jsou vyhrazeny pro Úterní ÚNIky do světa jiné hudby – poslechové pořady renomovaných hudebních publicistů a muzikantů, čtvrtky patří filmovým projekcím nebo videoprojekcím s přednáškami a besedami a v programu najdete také autorská čtení, přednášky, klubové večery, výstavy (přibližně měsíční cyklus s pondělními vernisážemi) a další akce komornějšího charakteru.
Navíc tento prostor, výhodný svou polohou v centru města, využívá řada organizací (kromě kulturních např. ekologické iniciativy, Amnesty International a další) pro pořádání tiskových konferencí a prezentací.
Plný provoz čítárny a knihovny byl zahájen v I. čtvrtletí roku 1997.


Jindřišská 5
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: