Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
listopadu

7 životů - Premiérový víkend

Bontonfilm

zpět na výpis akcí
 

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita.

Začátek:30. 11. 17
Konec:03. 12. 17
Čas:15:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí.

Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu . . Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů.

Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů.

Všech sedm sester má jednu jedinou hereckou identitu a tou je Noomi Rapace. Herečka, kterou proslavila role Lisbeth Salander ve filmové adaptaci detektivky Muži, kteří nenávidí ženy, se převtělila do sedmi různých životů a sedmi různých charakterů, které navíc často sedí u jednoho stolu. Odvážná, bázlivá, drsná, nervózní, chladná i vášnivá, blondýna, nakrátko, rozcuchaná i perfektně upravená, a ještě mnohem více je Noomi Rapace ve své sedmiroli. Ve filmu hraje i Willem Dafoe a tváří krutého režimu je Glenn Close.

Sci-fi thriller 7 životů natočil Tommy Wirkola, který nedávno zpracoval pohádku o Jeníčkovi a Mařence jako krvavou a zábavnou fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. Nadsázka tentokrát ustupuje atmosféře a napětí, zůstávají ale drsně pojaté akční scény.

Režie: Tommy Wirkola
Scénář: Max Botkin, Kerry Williamson
Kamera: José David Montero
Hudba: Christian Wibe
Hrají: Noomi Rapace, Christian Rubeck, Willem Dafoe, Glenn Close, Pål Sverre Hagen, Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen, Jeppe Beck Laursen, Alexandre Nguyen, Kirsty Averton, Marwan Kenzari, Lara Decaro

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: