Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
listopadu

Five finger death punch & in famels

Forum Karlín

zpět na výpis akcí
 

S desítkami singlů bodujících v nejrůznějších žebříčcích, miliony video streamů a s fanoušky po celém světě - FIVE FINGER DEATH PUNCH a IN FLAMES!

Datum:26. 11. 17
Cena:od 1 490 Kč
Čas:18:30 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Tyto dvě skupiny, které mají silné fanouškovské základny 
a jejichž živá vystoupení jsou pověstná, spolu vyrážejí na společné podzimní turné po Evropě
s podporou speciálních hostů OF MICE AND MEN.

Půjde o opravdový střet titánů - americká rocková kapela Five Finger Death Punch se spojuje s renomovanými evropskými legendami In Flames, aby spolu podnikli největší a nejvíce vzrušující rockovou jízdu po evropských arénách na přelomu podzimu a zimy roku 2017. 

Kytarista 5FDP Zoltan Bathory říká: "V současné době hrajeme na všech evropských festivalech a toto úžasné období si velmi užíváme. Jelikož davy našich fanoušků zpívají s námi všechny texty, cítíme, že Evropa se opravdu stává druhým domovem Five Finger Death Punch. Nemůžeme se dočkat, až se do Evropy na podzim vrátíme, obzvláště s In Flames, což je jedna z mých oblíbených skupin. Bude to něco opravdu nevídaného."
Zpěvák In Flames Anders Fridén dodává :" Měli jsme štěstí, že letos hrajeme pro tolik fanoušků po celém světě, a nemůže být lepší způsob jak zakončit rok 2017 než evropským turné s Five Finger Death Punch. Uvidíme se brzy, Jesterheads a Knuckleheads! Bude to neopakovatelné turné. ".

Speciálními hosty na tomto turné budou Of Mice & Men. Kapela založená v kalifornské Orange County se nedávno vrátila se dvěma zbrusu novými skladbami "Back To Me" a "Unbreakable". O uplynulém víkendu sklidili úspěch na Download festivalu a během července budou koncertovat po celé Evropě. Kapela prodala celosvětově více než 700 000 alb a v minulosti předskakovala například Linkin Park, Slipknot a Marilynu Mansonovi.

FIVE FINGER DEATH PUNCH vydali své poslední studiové album „Got Your Six“ 28. srpna 2015 a slavili s ním úspěchy po celém světě. Kapela si výborně vedla v celé řadě hitparádových žebříčků, v USA i Kanadě. Od svého vzniku v roce 2007 bylo jejich šest po sobě jdoucích alb ověnčeno zlatem. Na svém kontě mají takové hity jako "Lift Me Up", ve kterém se představil Rob Halford z Judas Priest, nebo "Battle Born" a "Wrong Side Of Heaven"- video, které má více než 140 mil zhlédnutí.
Jako hlavní hvězdy vystupovali na všech zásadních festivalech, od Download po Rock on the Range a vyprodávali arény po celém světě za podpory nadšených "Knuckleheads". Dokonale kombinují metal a melodie a dá se předpokládat, že jejich sedmý počin nepochybně udrží nastavenou laťku zatraceně vysoko.

O jejich pražském vystoupení v roce 2015 napsali v hudebním magazínu Spark následující:
Jakoby se do haly vřítil zámořský kamión s výkonem třech Titaniců a zbrojí ala mašina z Šíleného Maxe. Kapela je na špici, žádná extempore se už na pódiu neodehrávají a pětice působí zcela sebevědomě a suverénně. Frontman Ivan má hlasivky, kterými by přeřval snad i nakopnutý osmiválec a s ksichtem věčného provokatéra je to opravdový muž činu. Právem padá na kytarové duo Jason/Zoltan podezření, že uvnitř kytar mají brusné kotouče, protože některé zvuky neměly daleko od řevu řetězové pily. Basák zase připomíná Davyho Jonese z Pirátů z Karibiku a bubeník Jeremy už s přehledem může vstoupit do rockové síně slávy. 5FDP to byla jedna velká metalová jízda, do které pasovala i příjemná akustická pasáž a „minuta“ ticha za padlé v Paříži. Sakra, zase má ta Amerika náskok. 5FDP jsou tak asi sto mil napřed než zbytek metalové scény.

IN FLAMES je švédská death metalová skupina pocházející z Gothenburgu. Vznikla v roce 1990 a doposud vydali 12 studiových alb, poslední titul Battles vyšel v roce 2016. Během dlouholetého fungování se v kapele vystřídala řada hudebníků, kteří se podíleli na vývoji hudebního stylu kapely. Celkem sedm z jejich alb se objevilo v první desítce hitparádových žebříčků ve Švédsku. In Flames jsou světově proslulí jako jedni z předků melodického death metalu. Koncertovali po celém světě ve společnosti největších rockových a metalových kapel, včetně Metallicy,
Judas Priest a Iron Maiden, a vystupovali jako hlavní hvězdy na hlavních scénách různých hudebních festivalů po celém světě od Ozzfestu po Download a Rock Am Ring / Im Park. In Flames je kapela, na kterou se fanoušci po celém světě mohou spoléhat, a která své fanoušky, nazývané "Jesterheads" inspiruje, aby žili podle hesla "In Flames We Trust".

Časopis Fakker o In Flames mimo jiné napsal:
Anders Fridén a jeho smečka urazili za více než dvacet let na scéně dlouhou cestu. Kde jsou však jejich kořeny? K tomu se frontman vyjádřil v rozhovoru pro časopis Fakker!: "Je to deska Death Scream Bloody Gore, kde kapela představila sound, který jsem doposud u žádné jiné neslyšel. Díky nim jsem se na death metalu zasekl a pozvolna se nořil hlouběji do jeho tajů. A právě Death jsou kapelou, kterou jsem neviděl naživo, a bohužel ani neuvidím, což mě mrzí."
 

Forum Karlín
Tel:
Pernerova 652/55
Praha 8, 180 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: