Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
listopadu

Bardzo fajný festival 2017

Bio Oko

zpět na výpis akcí
 
Tip

Festival svěží polské kultury.

Začátek:23. 11. 17
Konec:26. 11. 17
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: kultura|

Celovečerní i krátké filmy, výstava, program pro děti, kulinářské překvapení, knížky a vyšívací dílna ve vašem oblíbeném letenském kině!

Obraz geniálního Vincenta van Gogha ožije v dlouho očekávaném celovečerním snímku S láskou Vincent, který překračuje tradiční filmové žánry. Bardzo fajný festival film uvede v pátek 24. listopadu ve speciální předpremiéře. Čtvrtý ročník festivalu se koná od 23. do 25. listopadu 2017 v pražském Biu Oko.
Celovečerní snímek S láskou Vincent režisérky Doroty Kobiely a producenta Hugha Welchmana vznikal převážně v polských ateliérech a byl jako první na světě natočen speciální metodou – animací originálních olejomaleb v kombinaci s hraným filmem. 

125 malířů a animátorů z celého světa vytvořilo celkem 66 960 olejomaleb podle 94 původních van Goghových děl. Podle tvůrců by rozložené olejomalby dokázaly pokrýt celý Manhattan nebo Londýn. Příběh nahlíží do tajemných okolností smrti umělce, který ještě 6 týdnů před smrtí psal v dopisech, že se cítí dobře a je klidný. Scénář k filmu vznikl na základě 800 van Goghových dopisů, které psal svému bratru Theovi. 

Film vznikl v polsko-britské produkci společnosti Break Thru Films, která v roce 2008 získala Oscara za krátký animovaný film Peter & Wolf. Předpremiéra filmu, které se zúčastní hlavní animátor Piotr Dominiak, se uskuteční díky spolupráci Bardzo fajného festivalu s distribuční společností Bohemia Motion Pictures. 
Bardzo fajný festival svěžího polského filmu a kultury letos od 23. do 25. listopadu nabídne 4 celovečerní filmy z nejnovější polské produkce, nové krátké filmy z polského regionu Podlesí, pohádkové pásmo s Myškou a výtvarně-filmový workshop pro děti, vyšívací dílnu pro dospělé, nové české překlady polských knih a po celé tři dny vynikající polské laskominy. 

Čtvrtý ročník festivalu zahájí ve čtvrtek 23. listopadu od 17 hodin vernisáž výstavy Neznámé polské hrdinky spojená s kulinářským překvapením. Výstava připravená ve spolupráci s Polským institutem v Praze představí odbojné polské ženy a jejich životní příběhy z doby, která ještě neznala slovo feminismus.
Bardzo fajný filmový program od 18 hodin otevře kolekce nových krátkých filmů ze severovýchodu Polska. Tamější úspěšný projekt Filmové Podlesí útočí! bělostockého kulturního centra popularizuje nezávislý film a představuje jak začínající tvůrce, tak etablované filmaře. Na zahajovací večer pozvání přijali tvůrci projektu, se kterými bude po skončení projekce následovat tlumočená diskuze.
Festival pořádá spolek Popular, který od roku 2013 popularizuje polskou kulturu v Praze. Každoročně pořádá jednodenní Bardzo fajné večery a podzimní vícedenní Bardzo fajný festival. Letošní ročník festivalu je v pořadí již devátou akcí spolku. 
 

Bio Oko
Tel: +420 233 382 606
Františka Křížka 460/15
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: