Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
října

Pražský komorní kytarový orchestr

Městská knihovna v Praze

zpět na výpis akcí
 

Festival Kytara napříč žánry uvádí koncert Pražského komorního kytarového orchestru.

Datum:20. 10. 17
Cena:190 Kč
Čas:19:00 - 20:30
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Dvacet kytaristů – členů orchestru se věnuje hlavně filmové hudbě a aranžím na pomezí swingu a pop music, čímž jsou ve světě kytarových a mandolínových orchestrů unikátní. V Pražském komorním kytarovém orchestru hrají kytaristé patřící mezi pražské amatéry i profesionály. Kromě hry na kytaru většina členů používá i jiné nástroje, či zpívá.

Pražský komorní kytarový orchestr (PKKO) vznikl na přelomu tisíciletí a začínal jednoduchými úpravami renesančních písní a latinskoamerické hudby. Později se rozrostl až na dnešních dvacet členů. Mezi dosavadní největší úspěchy orchestru patří druhé místo na Guitarfestu v chorvatském Omiši 2010, získané v konkurenci komorních souborů a orchestrů ze šesti zemí, a dále druhá místa na mezinárodních soutěžích v Praze v roce 2006 a 2007. V roce 2010 bylo vydáno úspěšné profilové CD Vol. 1. V následujících letech orchestr kromě pravidelných koncertů podporoval několik dobročinných akcí, např. Klub cystické fibrózy či Adopci na blízko a velmi úspěšně se prezentoval jako čestný host na festivalu kytarových orchestrů v belgickém Dienze. Kromě Belgie a Chorvatska vystupoval též v německém Wetzlaru, Frankfurtu nad Mohanem, francouzském Avignonu a v roce 2012 s velkým úspěchem v Paříži. V roce 2012 soubor natočil první profesionální videoklip a druhé CD, tedy Vol. II. Zúčastnil se také jako host natáčení Konta pro Paraple v České televizi. PKKO byl dále součástí největšího festivalu kytarových a mandolínových orchestrů na světě, který se konal na konci května 2014 v německém Bruchsalu. Velký úspěch sklidil též v létě 2015 na festivalu v Remiremontu ve Francii. Kromě pravidelných koncertů v ČR se PKKO v roce 2016 vydal na své první asijské turné do Hong Kongu a Singapuru. Po návratu do Evropy následoval koncert na festivalu v belgickém Gentu. V roce 2017 orchestr kromě koncertování pracuje na obměně repertoáru a chystá se na vystoupení v rámci Solarino International Guitar Festivalu na Sicílii. K vidění bude PKKO také na festivalu Kytara napříč žánry v Praze.

Ústřední knihovna
Tel: 222 113 555
Mariánské náměstí 1
Praha 1, 11572
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: