Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
října

The Gloaming

Forum Karlín

zpět na výpis akcí
 

Hudba The Gloaming je žánr sám o sobě, originální most překlenující staletí tradiční irské hudby se žhavou současností.

Datum:20. 10. 17
Cena:od 300 Kč
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: kultura|koncerty

V její estetice vedle sebe koexistuje staré a nové zcela přirozeně a instinktivně. The Gloaming zapadají dokonale do kontextu festivalové filozofie Strun podzimu. Jsou totiž pevně usazeni v hudební křižovatce stylů, kde se střetávají melancholické tóny tradiční irské hudby s moderními odstíny jazzu i soudobé vážné a experimentální hudby.

Ještě než spolu členové The Gloaming v roce 2011 vystoupili poprvé, začalo se okamžitě hovořit o „superskupině“. Bylo to především zásluhou vynikajících sólových kariér všech členů, jejichž spojení budilo velká očekávání. Jejich první koncert v National Concert Hall v Dublinu byl vyprodán dříve, než začal vznikat repertoár. Původně jednorázový projekt se proměnil do regulérně fungující kapely, která nyní, po šesti letech existence a po dvou výborně hodnocených a mnohonásobně oceněných albech, bohatě naplňuje ona očekávání do ní vložená a vyprodává po celém světě ty nejprestižnější sály. Patří mezi ně například Royal Albert Hall, Barbican, National Concert Hall v Dublinu, Lincoln Centre v New Yorku, Sydney Opera House nebo Teatro de la Ciudad v Mexico City.

Forum Karlín
Tel:
Pernerova 652/55
Praha 8, 180 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: