Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
24
července

Letní kino na dvoře s KineDokem: Cinema, mon amour

Studentská Hybernská

zpět na výpis akcí
 

Kampus v Hybernské a KineDok uvádí další dokumentární film, tentokrát s tematikou zániku kin v Rumunsku: CINEMA, MON AMOUR.

Datum:24. 07. 17
Cena:Zdarma
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

O filmu:
Donquichotský boj bývalého promítače a cinephila Viktora Puriceho za záchranu jednoho z posledních rumunských kin - Dacia Panoramic.
Kdysi byly rumunská kina pýchou národa, ale dnes jsou opuštěná a nikomu se po nich nestýská. Přesto jsou některá kina stále plna života, lásky a vášně pro film. Cinema, Mon Amour je příběhem Viktora Puriceho, správce, bývalého promítače, celoživotního cinephila a jeho dvou věrných kolegyň - Cornelie a Loreny. Sledujeme je v boji za záchranu jednoho z posledních přeživších rumunských kin - Dacia Panoramic v Piatra Neamt. Viktor zažil "zlatý věk” kinematografie a sní o znovunastolení starých dobrých časů. Jen stěží ovšem drží krok s novou a krutou realitou. V kině, kterému chybí vytápění, a které se pomalu ale jistě rozpadá, a bez jakékoliv podpory ze strany majitele - státu, je to téměř boj “donquijotský”. Viktorova rodina žije v Itálii přes osm let, ale on se k nim nechce připojit. Bojí se, že jakmile z kina odejde bude zavřeno stejně jako většina kin v Rumunsku.

Původní název: Cinema, Mon Amour
Lokální název: Cinema, mon amour

Čas: 70
Režisér: Alexandru Belc
Původní znění: rumunština
Rok: 2015
Země: Rumunsko, Česká republika

Studentská Hybernská
Tel:
Hybernská 4
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: