Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
června

Milan Mikuláštík — Makapansgat Project Excerpt

Fotograf Gallery

zpět na výpis akcí
 

Vernisáž výstavy unikátních koláží a fotografií.

Začátek:08. 06. 17
Konec:08. 07. 17
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Otevření výstavy se koná ve čtvrtek 8. 6 od 18 hodin.

Jeskyně v Makapanově údolí na severovýchodě Jihoafrické republiky jsou bohatým nalezištěm kosterních pozůstatků mnoha živočišných druhů včetně vyhynulého hominida rodu Australopithecus. Od ostatních se však odlišuje nálezem malého kusu jaspisu. Když ho archeologové objevili, připomněl jim lidskou tvář, a protože se zdá, že to samé připomínal i našim dávným předkům, je považován za nejstarší materiální doklad symbolického myšlení. Přibližně o tři milióny let později příslušník jediného žijícího druhu rodu Homo, vizuální umělec Milan Mikuláštík (*1975), začal fotografií tohoto kamene osazovat do jiných fotografií. Technicky své koláže řeší vždy stejně: obličej na fotce zakryje tváří z kamínku a nový obrázek zveřejní na internetu. Různější je „znovuobjevování“ významů, kterého tímto rutinním aktem dosahuje. V obecné rovině jeho Makapansgat Project osciluje mezi komentáři aktuálních událostí a upozorňováním na roli obrazů v utváření naší představy o světě. V billboardu pro chodbu Fotograf Gallery ovšem výběr tematicky zúžil, aby se vztáhl k dějinám fotografie. 

Otevírací doba: úterý - čtvrtek 13 - 19 h, pátek 13 - 18 h, sobota 11 - 18 h

Fotograf Gallery
Tel: 774 068 514
Školská 693/28
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: