Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
března

Slepý Guliver - Premiérový víkend

Background Films

zpět na výpis akcí
 

 Filozoficky laděný cestopisný film z Ukrajiny a Ruska

Začátek:23. 03. 17
Konec:26. 03. 17
Čas:15:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Jeden z nejvýraznějších současných českých filmařů a literátů, dvojnásobný držitel ocenění Magnesia Litera Martin Ryšavý je sám ústřední postavou svého nového, filosoficky laděného cestopisného filmu. Účastní se ukrajinského Majdanu, transsibiřskou magistrálou se vydává přes Rusko, plaví se po řece Kolymě, potkává kočovné pastevce sobů, vojáky, mystiky, umělce a učence. Snaží se porozumět aktuálnímu stavu dvou momentálně znepřátelených zemí bývalého sovětského impéria. Rámcovou situaci filmu tvoří režisérův rozhovor s pražským optikem Jakubem Thurim natočený během vyšetření režisérova zraku. Spolu s cestopisným materiálem dává nahlédnout do vědomí cestovatele bloudícího ve vzpomínkách a stopách smyslových vjemů z výprav do vzdálených končin a hledajícího způsob, jak je pochopit, uspořádat a sdělit. 

Režie: Martin Ryšavý

Scénář: Martin Ryšavý

Kamera: Martin Ryšavý

Producenti: Klára Žaloudková, Radim Procházka

Střih: Anna Ryndová

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: