Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
března

Výstava 100 let národních parků USA

Vnitroblock

zpět na výpis akcí
 

Díla od nejlepších světových fotografů Vám pomohou zapomenout na všední starosti a ponořit se do objevování poselství.

Začátek:15. 03. 17
Konec:15. 04. 17
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: kultura|galerie

Spisovatel Wallace Stegner nazval americké národní parky “tím nejlepším nápadem, jaký jsme kdy měli.“ Od roku 1916 tento nejlepší nápad rozvíjí organizace National Park Service. Letos slaví sté výročí a k této příležitosti se uskuteční výstava prezentující příběh a historii národních parků.

Neexistuje lepší způsob, jak oslavit sto let National Park Service, než vyrazit do přírody. Hned druhým nejlepším nápadem je navštívit výstavu 100 let národních parků v USA.

Díky výstavě objevíte místa jako Yellowstone nebo Yosemite, ale i fascinující příběh historie národních parků a jejich zakladatelů. Pro americké národní parky jsou totiž důležité nejen místopisné názvy, ale taktéž jména jejich objevitelů a tvůrců. Galen Clark, John Muir, Theodore Roosvelt. Díky těmto pionýrům ochrany vzácných území se americká myšlenka zřizování národních parků záhy přenesla přes oceány do všech koutů světa. Národní parky a jejich počet od té doby bují jako divoká fauna a flora v nich.

Díla od nejlepších světových fotografů Vám pomohou zapomenout na všední starosti a ponořit se do objevování poselství, které je pro nás v přírodě přichystáno.

Jimmy Chin, Pete Souza, Corey Rich a mnozí další jsou fotografové, díky kterým budete okouzleni přírodou stejně jako John Muir ve více než 145 let staré knize Mé první léto v Sieře Nevadě. Její přečtení je mimochodem třetím nejlepším nápadem, jak oslavit výročí amerických národních parků.


VNITROBLOCK
Po-So: 11.00 až 22.00
Ne: 11.00 až 19.00
Vstup zdarma.

Vnitroblock
Tel:
Tusarova 791/31
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: