Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
února

Ohrožená architektura města Mosulu

SSČ AV ČR, v. v. i. - Divize vnějších vztahů

zpět na výpis akcí
 

Výstava seznamuje návštěvníky s architektonickým dědictvím města, jehož osud závažně poznamenaly útoky radikální skupiny Islámský stát. 

Začátek:08. 02. 17
Konec:31. 03. 17
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Místo konání:  Galerie Věda a umění

Výstava Ohrožená architektura města Mosulu seznamuje návštěvníky s architektonickým dědictvím města, jehož osud závažně poznamenaly ideologicky motivované útoky radikální skupiny Islámský stát. Výstavní expozice, v níž se prolíná archeologický a historický výzkum s moderními technologiemi, ukazuje současné možnosti zkoumání architektonických památek „na dálku“, především prostřednictvím dat dálkového průzkumu Země pocházejících například z amerických špionážních satelitních systémů.

Zničené mosulské památky tak zásluhou českých odborníků znovu získávají svou původní, byť virtuální podobu. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost seznámit se s opomíjenou mosulskou architekturou a zároveň nahlédnout do činnosti Orientálního ústavu AV ČR.

SSČ AV ČR, v. v. i. ...
Tel:
Národní 1009/3
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: