Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
června

Sculpture Line

Sculpture Line

zpět na výpis akcí
 

Festival SCULPTURE LINE opět v červnu promění Prahu v živoucí galeri.

Začátek:01. 06. 16
Konec:30. 09. 16
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 22:00
Kategorie: kultura|galerie

Česká metropole se po roce opět stane živou a všem otevřenou galerií. Druhý ročník originálního sochařského festivalu SCULPTURE LINE představí v průběhu léta na známých či méně tradičních místech v Praze sochy a instalace renomovaných domácích i zahraničních autorů. Obyvatelé i turisté se mohou těšit například na sedmimetrový Otazník plující na hladině Vltavy, jehož autorem je japonský umělec Junichiro Ishii, bronzové Koně Michala Gabriela na piazzetě Národního divadla nebo tajemné postavy Kokonů Mexičana Alberta Aragóna Reyese ve Františkánské zahradě. Uměleckým ředitelem festivalu se letos stal uznávaný sochař a pedagog Michal Gabriel. Letošní Sculpture Line začíná 1. června a potrvá do konce září.

„Loňský první ročník nám potvrdil, že podobná akce, která by přinesla aktuální sochařské umění do ulic Prahy v centru i mimo něj, hlavnímu městu sluší," konstatuje zakladatel a ředitel festivalu Ondřej Škarka a dodává: „SCULPTURE LINE přichází za obyvateli a návštěvníky Prahy a chce aby se se sochou či instalací potkali v přirozeném prostředí svého každodenního života. Nabízí jim příležitost nového pohledu na známá a všední místa, možnost odkrýt v nich nové a neznámé příběhy," dodává Škarka. 

SCULPTURE LINE umisťuje současná sochařská díla do veřejného prostoru tak, aby jej doplnila, zvýraznila, dodala mu nový rozměr, příběh, tvář či emoci. Zvídavému pozorovateli nabízí možnost zvolit si místa či trasy, na nichž objeví další souvislosti místa, času a uměleckého díla. Loňský ročník vzbudil zaslouženou pozornost, mezi dvaceti sochami šestnácti autorů zaujala variace na Buddhovu sochu na Letišti Václava Havla, Průzkumníci vznášející se na hladině Vltavy, Sedící figury coby lavička v Botanické zahradě nebo humor nepostrádající Pradleny a Velké prádlo na nádvoří Novoměstské radnice. 

Letošní festival představí opět řadu originálních soch a instalací, kromě již zmíněných děl také například tři Manty Michala Trpáka na Novoměstské radnici, Nohy z vody Kurta Gebauera nebo instalaci rakouské umělkyně Ony B Seno už je suché v horách, která poněkud nečekaným způsobem vzdává hold Karlu IV. 

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: