Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Skrytá místa, na nichž stojí Praha

doporučujeme | 10. 10. 2017

Projekt NA DEN POD ZEM se vrací do Prahy. Zatímco loňský ročník akce zpřístupnil unikátní pražské podzemní prostory pouze na jeden den, letošní ročník vás pod zem pozve na celý víkend. Kromě podzemí Národního a Stavovského divadla nebo Národního památníku hrdinů heydrichiády se můžete těšit i na nové objekty, které jste loni navštívit nemohli.

nadenpodzem.jpg

 

Na den pod zem

Na den pod zem

25.11. - 26.11.

V loňském roce bylo návštěvníkům zdarma zpřístupněno podzemí Národního i Stavovského divadla, vybraných kostelů i protiatomových krytů. Letos pořadatelé plánují výběr objektů rozšířit. SEZNAM NAJDETE UŽ BRZY ZDE.

Zájemci, kteří se v minulém roce nezúčastnili prohlídek, se tak mohou těšit
na znovuotevření podzemí Národního i Stavovského divadla, o které byl obrovský zájem. Nejen divadla, ale také kostel Panny Marie Vítězné a Národní památník hrdinů heydrichiády při pravoslavném chrámu sv. Cyrila a Metoděje se do projektu zapojí i letos, a umožní tak návštěvníkům nahlédnout do svých záhadných prostorů.

kostel%282%29.jpg
Kostel Panny Marie Vítězné pod Petřínem


„Vzhledem k tomu, že loňský zájem překonal kapacity prohlídek, pokračujeme ve spolupráci i s objekty, které se na našem programu objevily již minulý rok. Chceme tak umožnit návštěvu těchto míst i dalším zájemcům, na které se loni nedostalo,“ komentovala vedoucí projektu Anna Voláková a dodala: „Zároveň navazujeme kontakty i s dalšími pozoruhodnými místy pražského podzemí. Tato místa jsou zatím naším tajemstvím. Zájemci tak mohou hádat, do jakých dalších historických prostor se v rámci naší akce dostanou letos.“

Stejně jako v případě premiérového ročníku bude vstup na prohlídky zdarma,
podmínkou je pouze registrace. 

parukarka.jpg
Bunkr Parukářka

Damska obuv Bullboxer
 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!