Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Ze stresu vás vyléčí pivo na Zahrádce nebo čokoládové kuličky z Pannyruty

doporučujeme | 30. 8. 2017

Naše reportérka Kristina místo na dovolenou k moři vyrazila do nově otevřených podniků. Ještě štěstí, že si v nich mnohdy jako na dovolené připadala. Ochutnala výborné donuty i čokoládové kuličky, zbavila se stresu na Zahrádce u piva a vychutnala si pobyt v Coffee Corner Bakery ve společnosti Renoirových slečen a mopsíků.

Text: Kristina Ježková
Foto: Kristina Ježková, archiv podniků

novepodniky.jpg

Na donuty ze supermarketů zapomeňte. Zkuste ty z Donut Shopu!

Normálně na donuty moc nejsem. Ty, co jsem doposavad ochutnala, byly buďto příliš sladké, moc lepivé, nebo z nich málem kapal olej. Nový podnik vprostřed Jiřáku mi ale obrátil donutový svět vzhůru nohama. 

Když jsem přišla, byl už výběr trošičku omezený, pořád ale bylo na první pohled jasné, že tohle nebudou ty přemaštěné, jedovatě chemické koblihy, co jsem znala z Alberta. Krom toho, že tu dělají donuty větší, používají na ně i mnohem lepší, krásně nadýchané těsto, které na závěr zdobí všemi možnými i nemožnými ingrediencemi. 

Můj Strawberry Cheesecake donut ale nebylo to jediné, co mě mile překvapilo. Abych neměla žízeň, vybrala jsem si k dobrotě i bio limonádu Wostok s příchutí meruňky a mandle. Přestože mandle jsou moje srdcovka, nebyla jsem si nejdřív úplně schopná představit, že by mohly fungovat i v limonádě. Pletla jsem se. Chuť byla lahodná a to, že piju přírodní produkt, mě ještě více upevnilo v přesvědčení, že lepší limču tohle léto neseženete! 

Co jsem ochutnala: Strawberry Cheesecake (52 Kč) a Wostok limonáda (55 Kč)

 

Donut Shop

Ručně vyráběné donuty od začátku do konce. A k nim samozřejmě výběrová káva....



donut.jpg

Zahrádka, kde se zastavil čas

Obří bílé stany, rozkládací stoly s lavičkami, hudba a sluníčko. Co to je? Kdo hádal fesťák, je blízko. Kdo ale tipnul nový podnik ve vnitrobloku na Újezdě, vyhrává!

Hned vedle zastávky tramvaje se tu ve Vítězné 18 nedávno otevřela brána do Zahrádky, kde se zastavil čas. Na stres, pracovní povinnosti a shon města se tu nehraje. Tady jde jen o pivo, burgery, hudbu, tanec a hlavně o pohodu. 

Ani systém placení tu není takový, jako v jiných pražských podnicích. Při vstupu do Zahrádky totiž vyfasujete malou kartičku s očíslovanými řádky. Jak plyne čas, dělají vám z jedné strany karty čárky za piva z malých českých pivovarů a z druhé strany za dobroty (tyhle dobroty jsou kapku dražší). Když už máte kartičku vyplněnou podle svých představ a možností, stačí se zvednout a při odchodu všecko naráz zaplatit frajerovi u vstupu. 

Kdyby se vám ale tak rychle pryč nechtělo, můžete se klidně ještě zdržet a třeba si i zatancovat swing na malém tanečním parketu. Jak je libo.

Co jsem ochutnala: hranolky a tmavého Regenta (přesnou cenu vám bohužel nepovím, protože mě zvala moje drahá polovička, ale každá z těchto dobrot stále něco kolem 50 Kč) 

 

Zahrádka Vítězná 18

Pivní Zahrádka se skvělým českým pivem, vínem, domácími limonádami, street foodem a...



zahradka%281%29.jpg

Coffee Corner Bakery plné Renoirových slečen

Kavárenská klasika v luxusním kabátě. Lehce dražší, ale skvělé menu, fajn obsluha a hlavně PARÁDNÍ INTERIÉR. Všechno tohle vměstnali do nového podniku v Korunní. 

Přestože mangová limonáda za 55 korun mě nijak zvlášť neuchvátila, zachránil si u mě Coffee Corner reputaci vkusným a nápaditým vybavením, které člověku učaruje, snad i kdyby nechtěl. Renoirovy slečny se tu dívají do očí barevným mopsíkům na protější stěně, zatímco vy si hovíte v empírovém křesle pod stropem z vlnitého plechu. Někdo si tu zkrátka vyhrál a věděl, jak na to. 

Kdyby vás nezlákalo umělecké prostředí, tahákem může být ještě i rychlá wi-fi zdarma, která tu jde ruku v ruce s klidem na práci, dobrým kafem a spoustou dezertů. Tak co? Přijdete?

Co jsem ochutnala: kuřecí risotto (190 Kč) a k němu mangovou limonádu (55 Kč)

 

Coffee corner bakery

Nová kavárna na Vinohradech....



corner2.jpg
 

Pohádkový příběh čokoládových kuliček poznejte v Pannyruty 

Čokoláda? Ano! Obyčejná? Ne! Kdo občas koukne na Hithit, možná zaznamenal kampaň Pannyruty, která proběhla asi před dvěma lety. Cílem mladé maminky tehdy bylo založit podnik, kde by mohla ve velkém vyrábět a prodávat svůj osobní vynález, kulaté čokoládové minidortíky. Přestože kampaň příliš velký úspěch neměla, nenechala se maminka odradit a šla si dál srdnatě za svým. Díky tomu teď kousíček od Čechova náměstí najdete neuvěřitelně útulný podnik plný nebesky lahodných čokokuliček nejrůznějších typů a příchutí. 

"Vzniklo to vlastně náhodou," pověděla mi majitelka. "Dělala jsem kamarádce na svatbu takovej fakt hodně čokoládovej dort a zbylo mi trochu těsta. Vyhazovat se mi to nechtělo, tak jsem z toho splácala takový kouličky. No a pak mi ještě několik dní po svatbě volali známí a chválili. Ne ten dort. Ty zbytky..." Příběh jak z pohádky o ošklivém káčátku, jen místo labutě se na svět vyklubal koncept Pannyruty. 

Kromě skvělých kuliček jsou tu pro hladové návštěvníky k dostání i větší dezerty a po domácku dělané limonády. Já jsem zkusila levandulovou a nezbylo mi než před autorkou smeknout, a hlavně získat recept. Kdo byste ho taky chtěl, skočte si do Pannyruty. Já nechci riskovat, že prozradím tajemství, a vy aspoň při té příležitosti poznáte, jak má chutnat čokoládový dort! 

Co jsem ochutnala: kuličku s černým rybízem (40 Kč) a s mochyní (40 Kč) a k tomu levandulovou limču (45 Kč)

 

Pannyruty

Ručně vyráběné čokoládové minidortíky a bonbonky ve tvaru kuliček s vysokým obsahem...



pary2%281%29.jpg
 

Zajímá vás, jaké další nové podniky naše reportérka Kristina už otestovala? Klikejte a čtěte.



 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!